Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 iun 2011 - Anul XVI, nr. 152 (4750)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Predoiu: Dincolo de temperatura dezbaterilor, trebuie să privim realitatea din sistemul judiciar

Joi, 30 Iunie 2011 (17:25:21)

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a afirmat că România întâmpină anumite dificultăţi pe unele dosare externe din cauza faptului că nu se ridică excepţia nefuncţionalităţii sau lipsei de eficienţă a sistemului judiciar, iar dincolo de temperatura dezbaterilor, trebuie văzută realitatea internă.

"Cred că trebuie să tratăm foarte calm aceste realităţi, care nu toate sunt pozitive faţă de sistemul judiciar. Am cea mai mare recunoştinţă pentru efortul magistraţilor de bună credinţă care se confruntă cu o profesie complicată, cu acte normative voluminoase - unele dintre ele necorelate -, dar în acelaşi timp e firesc să atrag atenţia şi asupra unor neajunsuri din sistemul judiciar şi aceste neajunsuri ţin de termene foarte lungi - care se explică nu numai prin numărul mare de dosare, dar şi prin managementul deficitar la nivelul unor curţi, jurisprudenţa neunitară de multe ori la nivelul aceleiaşi instanţe, ceea ce e de neînţeles -, ţin, în fine, de trenarea finalizării unor procese", a declarat presei, joi, ministrul Predoiu, după deschiderea Conferinţei "Intrarea în vigoare a noului Cod civil: realităţi şi provocări legislative ale modernizării societăţii româneşti".

Demnitarul a susţinut că este un fapt că România întâmpină anumite dificultăţi pe unele dosare externe din cauza faptului că nu se ridică excepţia nefuncţionalităţii sau lipsei de eficienţă a sistemului judiciar şi acest lucru trebuie rezolvat.

"Este, cred, un semnal pe care trebuie să-l ia toată lumea în serios. Aş insista asupra aspectelor de fond. Dincolo de temperatura dezbaterilor trebuie să privim care este realitatea şi realitatea este că mai avem foarte multe lucruri de făcut în justiţie. Repet, trebuie să construim împreună aici. Ministerul Justiţiei are o sferă de acţiune limitată de atribuţiile legale. Dincolo de aceste atribuţii sunt altele, aparţinând CSM, aparţinând preşedinţilor de curţi şi, dincolo de toate aceste instituţii, la urma urmelor, este magistratul, este grefierul, este personalul auxiliar", a declarat Predoiu.

El a subliniat faptul că toţi au un rol în mecanismul justiţiei şi orice defecţiune se reflectă în performanţa per ansamblu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Predoiu: Dincolo de temperatura dezbaterilor, trebuie să privim realitatea din sistemul judiciar.
 Vizualizări articol: 459 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Predoiu: Dincolo de temperatura dezbaterilor, trebuie să privim realitatea din sistemul judiciar0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei