Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 iun 2011 - Anul XVI, nr. 152 (4750)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sub lupă

Două farmacii şi 20 de medici, sancţionaţi de Casa de Asigurări de Sănătate, în primul semestru

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Două farmacii şi 20 de medici din judeţ au fost sancţionaţi de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Suceava, în primul semestru al acestui an, cu ocazia celor 100 de controale derulate de inspectorii acestei instituţii.

Cele mai multe verificări, în număr de 45, au fost întreprinse la medicii de familie, celelalte acţiuni de control vizând farmaciile (15), medicii specialişti (17), medicii stomatologi (zece), spitalele (cinci), laboratoarele de analize medicale (trei), furnizorii de servicii medicale de recuperare-reabilitare (două) şi furnizorii de servicii medicale prespitaliceşti şi îngrijiri medicale la domiciliu (câte una).

 

Medic de familie, amendat cu 5.000 de lei

În urma verificărilor, cinci medici de familie au fost sancţionaţi cu avertisment întrucât au eliberat certificate de concediu medical necorespunzătoare. Din acelaşi motiv, un alt medic de familie a fost amendat cu 5.000 de lei. Alţi patru medici de familie au fost sancţionaţi pentru nerespectarea programului de lucru, măsura dispusă constând în diminuarea valorii minim garantate a unui punct „per capita” cu 10% pentru luna în care s-a constatat abaterea. O măsură similară a fost aplicată pentru încă şase medici de familie, care nu au respectat legislaţia atunci când le-au prescris bolnavilor medicamente.

În primul semestru al lui 2011, inspectorii CAS au mai sancţionat un medic specialist, care nu a completat corect şi la zi formularele şi reţetele utilizate în sistemul asigurărilor de sănătate, măsura dispusă în acest caz constând în diminuarea valorii minim garantate a punctului cu 20% pentru lunile în care a fost constatată abaterea.

 

Contract reziliat în cazul unui medic specialist

Cea mai dură măsură, de reziliere a contractului cu CAS, a fost luată împotriva unui medic specialist, căruia i s-a imputat faptul că nu a utilizat formulare de bilete de trimitere pentru investigaţii paraclinice şi nu a recomandat investigaţii paraclinice, că nu a utilizat formulare cu regim special de prescripţie medicală şi nu a recomandat medicamente suportate din fondul de Sănătate pentru pacienţii asiguraţi.

Cu ocazia verificărilor, în prima jumătate a anului, a mai fost sancţionat un medic stomatolog, pe motiv că nu a respectat clauzele contractuale referitoare la completarea corectă şi la zi a formularelor utilizate în sistemul asigurărilor de sănătateşi la obligaţia de a afişa într-un loc vizibil programul de lucru, numele casei de asigurări de sănătate cu care se află în relaţie contractuală, precum şi datele de contact ale acesteia. În situaţia menţionată, măsura CAS a constat în diminuarea cu 20% a contravalorii serviciilor medicale aferente lunii martie 2011.

 

Farmacii, obligate să restituie banii încasaţi necuvenit

În cazul unui alt medic stomatolog, inspectorii veniţi în control au constatat raportarea nejustificată de servicii medicale, respectiv neconcordanţă între tipul serviciilor înregistrat în evidenţa primară şi cel din centralizatorul serviciilor medicale raportate şi decontate de CAS. Pentru aceste servicii de medicină dentară raportate nejustificat s-a calculat suma necuvenită de 156,62 de lei, pentru care au fost calculate majorări.

Totodată, în cazul a două farmacii, a fost constatată nerespectarea obligaţiei privind verificarea prescripţiilor medicale în ceea ce priveşte datele obligatorii pe care acestea trebuie să le cuprindă, în vederea eliberării lor şi decontării contravalorii medicamentelor, furnizorii raportând eronat, în format electronic, în SIUI, datele înscrise în formularele de prescripţii medicale. În aceste cazuri, s-a dispus măsura restituirii sumelor încasate necuvenit, în valoare totală de 4.508,68 de lei. Sumele totale imputate furnizorilor în primul semestru al anului se ridică la 58.461,69 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Două farmacii şi 20 de medici, sancţionaţi de Casa de Asigurări de Sănătate, în primul semestru.
 Vizualizări articol: 795 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Două farmacii şi 20 de medici, sancţionaţi de Casa de Asigurări de Sănătate, în primul semestru2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei