Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 iun 2011 - Anul XVI, nr. 139 (4737)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cameră: Dezbaterea Statutului Minorităţilor, amânată pentru joi la Comisia pentru drepturile omului

Miercuri, 15 Iunie 2011 (18:46:00)

 Comisia pentru Drepturile omului de la Cameră a amânat, miercuri, dezbaterea proiectului statutului minorităţilor naţionale, reprezentanţii PSD şi PC invocând faptul că nu au studiat amendamentele şi că Guvernul nu a trimis un punct de vedere, discuţiile urmând să se reia joi la ora 10.30.

Deputatul PSD Horia Grama a propus amânarea discutării statutului minorităţilor, arătând că nu a reuşit să parcurgă toate materialele şi a solicitat şi rapoartele întocmite de Academia Română şi de Institutul de Sociologie pe această temă.

Iniţial, această propunere a fost respinsă prin vot de către membrii Comisiei, dar, după ce deputaţii au dezbătut alte trei proiecte aflate pe ordinea de zi înainte de statutul minorităţilor, au luat o pauză de consultări şi, apoi, au decis suspendarea lucrărilor până joi la ora 10.30.

Preşedintele Comisiei, Nicolae Păun, a propus, după pauza de consultări, ca discuţiile la statutul minorităţilor să fie reluate joi, în timp ce reprezentantul UDMR Attila Varga s-a opus, arătând că proiectul este în dezbaterea Parlamentului de mai mulţi ani şi este cunoscut de către deputaţi.

Deputatul PSD Gigel Ştirbu a ridicat problema lipsei punctului de vedere al Guvernului referitor la statutul minorităţilor naţionale şi a arătat că este împotriva regulamentului să se ia în dezbatere un proiect fără punctul de vedere al Guvernului.

În replică, Attila Varga a spus că nu este necesar şi nici obligatoriu punctul de vedere al Guvernului deoarece statutul minorităţilor se află de mai mult timp în Parlament, iar Guvernul nu l-a retras nici în 2009, nici în 2010 şi trebuie să-şi continue procedura.

Deputatul PC Sergiu Andon a arătat însă că statutul minorităţilor a fost trimis în Parlament de Guvernul Tăriceanu care, în prezent, este considerat de actuala putere ca fiind "de tristă şi grea moştenire".

Andon a mai spus şi că dezbaterea proiectului statutului minorităţilor trebuie să fie începută cu primul articol şi nu de la articolul 19, unde au ajuns Comisiile din legislatura trecută.

Deputaţii PDL prezenţi la discuţiile pe teme procedurale din Comisia pentru drepturile omului, nu au luat cuvântul, singurul care a replicat reprezentanţilor opoziţiei fiind deputatul UDMR Varga Attila.

În final, Nicolae Păun a supus la vot pentru a doua oară amânarea discuţiilor la statutul minorităţilor pentru joi, iar această propunere a fost votată de toţi membrii Comisiei, cu excepţia deputatului UDMR Varga Attila. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cameră: Dezbaterea Statutului Minorităţilor, amânată pentru joi la Comisia pentru drepturile omului.
 Vizualizări articol: 439 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cameră: Dezbaterea Statutului Minorităţilor, amânată pentru joi la Comisia pentru drepturile omului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei