Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 iun 2011 - Anul XVI, nr. 133 (4731)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Igaş: În posturile de poliţie de la ţară va rămâne câte un poliţist

Miercuri, 8 Iunie 2011 (14:45:16)

 Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a declarat, miercuri, la Senat, că posturile de poliţie din mediul rural nu vor fi desfiinţate, însă vor fi deservite de câte un agent.

Igaş a spus că în fiecare post de poliţie din mediul rural va rămâne un agent, iar ceilalţi care lucrează în prezent în posturile respective ar urma să fie integraţi în structura unei poliţii zonale, care va avea trasee de patrulare bine definite şi care va prelua şi apelurile venite prin Serviciul 112.

"Avem o abordare modernă pentru mediul rural. Pentru implicarea Poliţiei în siguranţa cetăţeanului din mediul rural vom veni cu un concept al Poliţiei Rurale, care va creşte gradul de siguranţă publică în mediul rural. Urmează să definim acest concept şi să îl lansăm în dezbatere publică", a afirmat Igaş.

Întrebat în legătură cu restructurarea MAI, ministrul Traian Igaş a spus că acestea se vor produce pe cadrul legal existent, iar prin reorganizarea ministerului siguranţa publică nu va fi afectată.

Igaş a admis, pe de altă parte, că a constatat "unele probleme" în cadrul Poliţiei Rutiere, fără să ofere detalii, şi a menţionat că ministerul încearcă să abordeze relaţia poliţist-cetăţean pentru a "elimina unele practici şi abuzuri".

Noul concept al Poliţiei Rurale, care vizează reorganizarea posturilor de poliţie din mediul rural în secţii de poliţie, ar putea fi implementat în aproximativ trei luni, declara ministrul Administraţiei şi Internelor, la sfârşitul lunii mai, la reuniunea Asociaţiei Prefecţilor şi Subprefecţilor din România.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a declarat, miercuri, după audierea sa în Comisia de apărare din Camera Deputaţilor, că 10.000 de angajaţi din MAI vor fi disponibilizaţi în următoarele două luni, inclusiv o mare parte din Aparatul Central.

Igaş a mai spus că, "după cum este firesc", va pleca un număr important de angajaţi din Aparatul Central, fiind pentru prima oară după 1989 când numărul acestora va coborî sub o mie.

Ministrul Traian Igaş a adăugat că săptămâna viitoare deputaţii din Comisia de apărare vor veni la sediul MAI pentru o nouă audiere, în cadrul căreia se va discuta concret, pe cifre şi pe organigramele revizuite ale instituţiei.

Potrivit lui Traian Igaş, angajaţii din MAI care vor fi disponibilizaţi nu vor primi salarii compensatorii, întrucât situaţia economică nu o permite. Igaş a afirmat că disponibilizaţii din MAI vor primi exact aceleaşi ajutoare sociale ca orice angajat care îşi pierde locul de muncă.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Igaş: În posturile de poliţie de la ţară va rămâne câte un poliţist.
 Vizualizări articol: 603 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Igaş: În posturile de poliţie de la ţară va rămâne câte un poliţist0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
( 8 iun 2011, 15:57:04
foarte .....modern gandit de acest ministru.daca el este singurul ministru de la MAI de ce sa nu fie si la fiecare post de politie cate un singur politist.poate se inspira si cel de la sanatate si lasa cate un singur doctor intr/un spital,cel de la invatamint cite un profesor in fiecare scoala,etc,doar Romania se.....modernizeaza.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei