Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 iun 2011 - Anul XVI, nr. 133 (4731)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Igaş: Cei care se opun modernizării MAI vor realiza că au greşit

Miercuri, 8 Iunie 2011 (12:46:13)

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a declarat, miercuri, înaintea audierilor din Comisia de apărare a Camerei Deputaţilor, că cei care se opun modernizării ministerului şi modificărilor legislative propuse de acesta vor realiza că au greşit.

Traian Igaş le-a mulţumit membrilor Comisiei de apărare pentru sprijinul acordat în cazul modificării Statutului poliţistului, indiferent dacă au dat vot pozitiv sau negativ, menţionând că trebuie să existe un dialog permanent între conducerea Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) şi aceştia.

Ministrul a adăugat că cei care se opun procesului de modernizare a MAI vor realiza că au luat o decizie greşită.

Ministrul Traian Igaş participă la audierile din Comisia de apărare, el fiind însoţit de secretarul de stat Marian Tutilescu, şeful Direcţiei Generale Anticorupţie, Arion Ţigănaşu, şi de directori ai Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă.

Potrivit lui Costică Canacheu, şeful Comisiei de apărare, audierea va dura aproximativ două ore.

Ministrul Traian Igaş şi şefii de structuri din MAI vor fi audiaţi în legătură cu scandalul în care a fost implicat fostul secretar general al instituţiei Laurenţiu Mironescu, dar şi în legătură cu norma de hrană, cu restructurarea ministerului şi cu aderarea la Spaţiul Schengen.

Traian Igaş a discutat, marţi, cu liderii sindicatelor poliţiştilor, ministrul declarând că o nouă întâlnire va avea loc vineri şi că se încearcă găsirea tuturor problemelor poliţiştilor, inclusiv ca numărul disponibilizaţilor să fie cât mai mic.

Câteva zeci de poliţişti au protestat, luni şi marţi, în faţa sediului MAI, nemulţumiţi de reducerea normei de hrană în luna iunie şi de disponibilizările care vor avea loc în perioada următoare, ameninţând că opresc activitatea dacă cererile lor nu vor fi rezolvate.

Patru poliţişti au intrat în greva foamei, iar Traian Igaş le-a recomandat să înceteze această formă de protest, susţinând că vrea ca toate problemele să se rezolve pe cale amiabilă.

Protestele au fost declanşate după ce norma de hrană a fost redusă, sindicaliştii susţinând că măsura este ilegală.

Disponibilizările din Ministerul Administraţiei şi Internelor vor începe în aproximativ 30 de zile, anunţa, în 2 iunie, ministrul Traian Igaş, precizând că după studierea şi rectificarea organigramelor toate posturile vor fi scoase la concurs şi ulterior ocupate.

Igaş a amintit că bugetul pe anul 2011 obligă conducerea MAI să recurgă la restructurări, procesul fiind îngreunat de faptul că legea privind unele măsuri speciale necesare pentru încadrarea în bugetul aprobat al ministerului pe anul 2011 a fost respinsă în Parlament.

În ceea ce priveşte reducerea normei pentru hrană în luna iunie cu 550 de lei, ministrul a spus că diferenţa va fi redată poliţiştilor în trimestrul trei, asigurând că există prevederi bugetare în acest sens.

Ministrul a mai subliniat că, potrivit Notei-raport aprobate în 1 iunie, măsura acordării a 130 de lei din valoarea financiară a normei de hrană pentru lucrătorii MAI va fi aplicată numai în luna iunie, urmând ca din trimestrul III al anului în curs să se acorde diferenţa aferentă.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Igaş: Cei care se opun modernizării MAI vor realiza că au greşit.
 Vizualizări articol: 586 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Igaş: Cei care se opun modernizării MAI vor realiza că au greşit0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei