Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 iun 2011 - Anul XVI, nr. 133 (4731)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc: Antonescu ar trebui să îşi dea demisia din Parlament

Miercuri, 8 Iunie 2011 (12:45:04)

Premierul Emil Boc consideră că liderul PNL, Crin Antonescu, ar trebui să demisioneze din Parlament dacă nu recunoaşte referendumul privind revizuirea Constituţiei şi să fie plătit din resursele familiei, şi nu din resurse publice, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Nu înţeleg cum unii lideri ai opoziţiei, cum este Crin Antonescu, spun că nu ţin cont de rezultatul referendumului ( privind revizuirea Constituţiei - n.r.) şi nu recunosc referendumul. Este ca şi cum nu l-ai recunoaşte pe cel care îţi dă salariul în fiecare zi. Asta înseamnă declaraţia lui Crin Antonescu şi ar trebui să îşi dea demisia din Parlament şi să lucreze aşa cum obişnuieşte, de la 13.00 la 17.00, probabil acasă la grădinărit. Şi să fie plătit din resursele familiei, nu din resurse publice, dacă spui că nu te interesează ce au votat cei care te plătesc în fiecare zi. Este o chestiune de demnitate şi respect faţă de rezultatele unei decizii şi trebuie să pui în practică ce s-a votat la referendum", a spus Boc.

El a adăugat că le cere politicienilor care nu doresc modificarea Constituţiei şi controlul averilor ilicite să spună "cu subiect şi predicat în faţa românilor acest lucru".

Emil Boc a afirmat că politicienii susţin verificarea averilor ilicite care se face doar prin modificarea Constituţiei, dar pe de altă parte se opun proiectului de revizuire.

"Când se vor face următoarele alegeri, parlamentarul ales uninominal va trebui să răspundă de ce a fost pro sau contra unor astfel de soluţii care sunt în beneficiul public, nu personal al cuiva", a spus Boc.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joia trecută, într-o conferinţă de presă, că formaţiunea sa nu va participa la procesul de modificare a Constituţiei în actuala formulă parlamentară, el apreciind că modificarea legii fundamentale trebuie operată de viitorul Legislativ, într-un climat de dialog.

"PNL are propiile sale opţiuni şi proiecte pe care le va lune în discuţie când va fi cazul şi în fomele fireşti pentru modificarea Constituţiei. PNL nu acceptă să participe la o aşa-zisă discuţie, dezbatere şi acţiune în vederea modificării Constituţiei pe picior, când şi cum are chef Traian Băsescu", a precizat Antonescu.

Liderul liberal a arătat că modificarea Constituţiei trebuie să se întâmple rar şi în niciun caz conjunctural, el apreciind că o astfel de modificare trebuie făcută pe îndelete şi trebuie să dureze.

Liberalii au susţinut, de asemenea, într-un comunicat, că legalitatea referendumului din noiembrie 2009 prin care cetăţenilor li se cerea să se pronunţe cu privire la Parlament unicameral stă sub semnul întrebării şi că această consultare a fost "încă o ţeapă electorală" a lui Traian Băsescu.

Emil Boc a criticat şi săptămâna trecută declaraţiile liderului PNL Crin Antonescu referitoare la nerecunoaşterea legitimităţii referendumului, spunând că aceste afirmaţii îl compromit total ca om politic şi lider al opoziţiei şi ar trebui să genereze imediat demisia de onoare a acestuia.

De asemenea, într-un comunicat, PDL a susţinut că preşedintele PNL, Crin Antonescu, nesocoteşte voinţa exprimată la referendumul din 2009 şi trebuie să demisioneze urgent din Parlament şi să dispară din viaţa publică, după declaraţiile acestuia potrivit cărora PNL nu va participa la modificarea Constituţiei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc: Antonescu ar trebui să îşi dea demisia din Parlament.
 Vizualizări articol: 503 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Boc: Antonescu ar trebui să îşi dea demisia din Parlament5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei