Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 iun 2011 - Anul XVI, nr. 133 (4731)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

CMR: Medicina de familie ar avea nevoie de 50 de milioane de euro pentru a supravieţui în acest an

Miercuri, 8 Iunie 2011 (14:46:10)

Preşedintele Colegiului Medicilor din România Vasile Astărăstoae a declarat, miercuri, că medicina de familie ar avea nevoie până la sfârşitul anului pentru a supravieţui de 200 milioane de lei, iar aceşti bani ar putea fi luaţi de stat dacă ar renunţa la construcţia a şapte kilometri de autostradă.

"Statul ar putea renunţa la şapte kilometri de autostradă pentru a aloca medicinei de familie 200 de milioane de lei, respectiv 50 de milioane de euro, ca să acopere solicitările făcute de medicii de familie pentru a supravieţui până la sfârşitul anului", a spus preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), în conferinţa de lansare a campaniei "Respectă-ţi medicul!".

Vasile Astărăstoae a precizat că în această perioadă se derulează o campanie de denigrare a medicilor, iar Colegiul Medicilor din România cere autorităţilor statului să intervină şi să acopere nevoile minime ale medicilor de familie.

Odată cu lansarea campaniei, CMR distribuie în toate spitalele, clinici, cabinete şi universităţi de medicină broşura "Drepturile medicilor", editată în 56.000 de exemplare.

"Întotdeauna românii au respectat cei trei piloni ai culturii: preotul, învăţătorul şi medicul. Abandonarea acestui respect este abandonarea tradiţiei şi dezumanizează un popor. Respectându-ţi medicul, te respecţi pe tine însuţi", a mai spus Astărăstoae.

Campania se derulează împreună cu Banca Transilvania.

"Respectăm profesia de medic, motiv pentru care avem chiar o linie de business - Divizia pentru medici - dedicată acestui sector. Ca lider de piaţă pe segmentul financiar dedicat medicilor, dar şi ca parte a comunităţii ştim că este important să oferim mai mult decât consultanţă, produse şi servicii financiar-bancare: trebuie să le arătăm respectul pe care îl merită şi să promovăm drepturile medicilor", a spus directorul general al Băncii Transilvania, Robert Rekkers.

Divizia pentru medici cuprinde mai multe servicii, printre care Pachetul Rezident, Pachetul Specialist, Pachetul Praxis, Pachetul Tehnician, un abonament bancar lunar pentru medici, precum şi un sistem de leasing.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CMR: Medicina de familie ar avea nevoie de 50 de milioane de euro pentru a supravieţui în acest an.
 Vizualizări articol: 513 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CMR: Medicina de familie ar avea nevoie de 50 de milioane de euro pentru a supravieţui în acest an0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei