Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 iun 2011 - Anul XVI, nr. 133 (4731)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

S&P a afirmat ratingul României la "BB+", cu perspectivă stabilă

Miercuri, 8 Iunie 2011 (13:26:49)

Standard & Poor's (S&P) a afirmat ratingurile de credit ale României la "BB+/B" pentru monedă străină şi "BBB-/A-3" pentru monedă locală, cu perspectivă stabilă, apreciind că economia continuă să aibă un potenţial "rezonabil" de creştere, dar prosperitatea este "relativ scăzută".

Totodată, agenţia de evaluare financiară a afirmat ratingul de transfer şi convertibilitate la "BBB+" şi ratingul de recuperare a datoriilor în valută la "3".

"Ratingurile atribuite României reprezintă un echilibru între viziunea noastră asupra potenţialului substanţial de creştere economică al ţării şi nivelului moderat al datoriei guvernamentale, factori contrabalansaţi de capacitatea administrativă limitată, prosperitatea relativ scăzută şi nivelurile ridicate ale datoriei externe", se arată într-un comunicat transmis miercuri de S&P.

Agenţia anticipează că economia românească va înregistra o revenire modestă în acest an şi se va consolida treptat începând din 2012.

"Creşterea va fi slabă pe termen scurt, din cauza continuării ajustărilor fiscale şi intenţiei populaţiei de a-şi reduce datoriile, ambii factori urmând să exercite presiuni negative asupra consumului. Cererea externă va oferi însă un impuls pozitiv investiţiilor corporative şi exporturilor. Anticipăm că deficitul de cont curent se va restrânge uşor în 2011, din moment ce cererea internă va rămâne relativ redusă, însă va creşte ulterior odată ce consumul privat se va întări", se spune în comunicat.

Perspectiva stabilă reflectă aşteptările S&P pentru continuarea procesului de consolidare a finanţelor publice, în linie cu ţintele specificate, iar noul acord stand-by va minimaliza riscul unor derapaje fiscale înainte de alegerile din 2012, anticipează agenţia.

Estimările S&P se bazează pe presupunerea că guvernul va menţine acordul stand-by pentru întreaga durată de doi ani şi că băncile-mamă ale instituţiilor de credit din România vor continua să susţină subsidiarele locale.

Dacă guvernul nu va reuşi să respecte ţintele de consolidare fiscală şi strategia de reformă structurală, sau dacă deficitle externe ale României se vor lărgi semnificativ fără o îmbunătăţire a potenţialului de creştere economică pe termen lung, ratingurile statului ar putea resimţi presiuni negative, se spune în comunicat.

Pe de altă parte, dacă guvernul va continua adoptarea reformelor structurale, construind o reputaţie de prudenţă fiscală susţinută şi menţinând stabilitatea sectorului financiar, S&P ar putea creşte ratingul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului S&P a afirmat ratingul României la "BB+", cu perspectivă stabilă.
 Vizualizări articol: 431 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
S&P a afirmat ratingul României la "BB+", cu perspectivă stabilă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei