Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 30 mai 2011 - Anul XVI, nr. 125 (4723)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sulfina Barbu: Referendumul lui Chiliman şi Oprescu tocmai a pierdut sprijinul politic al PNL

Luni, 30 Mai 2011 (17:26:51)

Preşedintele Organizaţiei de Femei a PDL, Sulfina Barbu, susţine că declaraţiile făcute luni de către preşedintele PNL, Crin Antonescu, demonstrează faptul că "referendumul lui Chiliman şi Oprescu tocmai a pierdut sprijinul politic al PNL".

"Declaraţia de azi a lui Crin Antonescu arată clar că referendumul lui Chiliman şi Oprescu nu are sprijinul politic al PNL. Preşedintele PNL, într-un acces de sinceritate, le-a spus bucureştenilor adevărul, şi anume că primarul PNL al sectorului 1 îi cheamă la o «mascaradă», nu la o consultare democratică şi utilă privind Legea Capitalei, «mascaradă» la care Antonescu nu va participa. Dacă tot suferă azi Crin Antonescu de accese de sinceritate, îi propun să ceară consilierilor generali ai PNL să solicite anularea referendumului pentru Legea Capitalei", se arată într-un comunicat semnat de Sulfina Barbu.

În opinia sa, oricât ar încerca PNL să arunce responsabilitatea în curtea PDL, adevărul este că acest referendum a fost solicitat de către Andrei Chiliman şi supus aprobării de către Sorin Oprescu, iar PDL a acceptat pentru a nu crede cineva că îi este teamă de părerile bucureştenilor.

"Oricât de critice ar fi aceste păreri, ştim să le acceptăm. De la bun început varianta pe care a mers PDL este cea a modificării organizării administrative a Bucureştiului prin lege. Legea Capitalei a fost dezbătută public, multe propuneri venite de la bucureşteni au fost preluate şi în curând vom depune în Parlament o variantă îmbunătăţită a acestei legi. Risipa de bani publici, pentru un referendum care este doar consultativ şi nu poate impune nimic Parlamentului, a fost reacţia politicianistă a Alianţei Socialiste, care avea nevoie de un pretext să iasă în stradă să critice PDL", mai arată Sulfina Barbu.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, după şedinţa BPC, răspunzând unei întrebări, că el nu are de gând să se prezinte la referendumul local privind modalitatea de administrare a Capitalei pentru că îl consideră a fi o "mascaradă".

"Eu, personal, ca bucureştean, vă spun foarte clar că nici nu am de gând să mă prezint la acest referendum, pentru că este o mascaradă", a spus Antonescu.

El a arătat, însă, că poziţia USL privind recomandarea de vot pentru electoratul bucureştean urmează a fi discutată.

"O să mai discutăm însă exact care va fi poziţia noastră şi recomandarea noastră pentru electorat", a spus Antonescu.

Consilierii generali au votat în urmă cu o săptămână proiectele de hotărâre privind organizarea referendumului pentru legea Capitalei în 26 iunie, cu cele două întrebări propuse de PDL, bugetul alocat fiind de 10 milioane de lei.

Întrebările propuse de PDL sunt: "Vă doriţi o capitală cu şapte administraţii controlată de 217 consilieri aleşi pe liste de partid? " şi "Vă doriţi ca şi consilierii generali să fie aleşi uninominal asemenea primarilor de sector?".

Preşedintele PDL Bucureşti, Elena Udrea, a declarat, la emisiunea "După 20 de ani", difuzată duminică de ProTV, că nu va candida la Preşedinţie, la Primăria Capitalei sau la funcţia de premier. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sulfina Barbu: Referendumul lui Chiliman şi Oprescu tocmai a pierdut sprijinul politic al PNL.
 Vizualizări articol: 409 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sulfina Barbu: Referendumul lui Chiliman şi Oprescu tocmai a pierdut sprijinul politic al PNL0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei