Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 30 mai 2011 - Anul XVI, nr. 125 (4723)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Grav

12 elevi, furt în masă din sala de informatică a şcolii în care învaţă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Caz fără precedent în şcoala din satul Clit, comuna Arbore, unde componente de calculator din sala de informatică au fost furate chiar de elevii unităţii de învăţământ. Autorii identificaţi de poliţie, 12 la număr, au între 12 şi 14 ani şi sunt elevi în clasele a VII-a şi a VIII-a. Grav este şi faptul că minorii au acţionat timp de două zile fără ca nimeni să observe nimic, profesorii sesizând furtul cu mare întârziere.  

 

Vinerea trecută, aproape de ora 18.00, profesorul coordonator al Şcolii cu clasele I-VIII din satul Clit a anunţat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava că din sala de informatică a unităţii de învăţământ au fost sustrase hard diskurile de la toate cele 16 calculatoare. Imediat, un echipaj de poliţie a demarat o anchetă la faţa locului, constatându-se că hoţii desfăcuseră laterala detaşabilă a carcaselor calculatoarelor şi din acestea au sustras 16 hard diskuri de 80 GB, un hard disk de 250 GB, toate plăcuţele RAM şi zece cabluri. După audieri, anchetatorii aveau să afle că cei care au sustras componentele calculatoarelor sunt chiar elevi.

Din ancheta poliţiei rezultă că aceştia furaseră componentele în mai multe reprize, marţi şi miercuri, pe 24, respectiv 25 mai, însă un cadru didactic a realizat că unităţile centrale erau goale abia două zile mai târziu. Au fost identificaţi 12 autori, toţi băieţi, elevi în clasele a VII-a şi a VIII-a. Aceştia, precizează poliţia, au comis furturile în intervalul orar 12.00 - 13.00, când în sala de clasă nu se desfăşurau ore de curs. Aceste interval orar este cel de pauză dintre cursurile de dimineaţă ale copiilor de clasele I-IV şi cele de după-amiază, ale elevilor mai mari. Poliţiştii au ridicat o sumedenie de amprente de la faţa locului, însă probarea autorilor nu este una dificilă, ei recunoscând fapta şi dând înapoi cele mai multe hard diskuri furate.    

 

Calculatoarele, piese de muzeu din 2008  

Poliţiştii care au efectuat ancheta la faţa locului au aflat că şcoala a fost dotată cu sală de informatică cu 16 calculatoare din anul 2008, însă acestea nu au fost folosite niciodată, din lipsă de profesor de specialitate. 

Poliţiştii le vor întocmi dosare penale autorilor, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, însă având în vedere că nici unul dintre copii nu are mai mult de 14 ani şi nici nu a mai comis fapte de furt, cu siguranţă aceştia nu vor păţi mare lucru.

 

Şcoala cu mulţi copii problemă şi fără profesor de informatică

L-am contactat ieri telefonic pe Mihai Ursan, directorul care răspunde de şcolile şi grădiniţele din comuna Arbore. Acesta este de părere că elevilor li s-a sugerat de către cineva mai mare să fure componentele de calculator, deşi deocamdată nu are nici un indiciu concret în acest sens.

El a mai spus că la această unitate de învăţământ există mai mulţi elevi problemă, cu părinţi plecaţi în străinătate ori cu părinţi care nu colaborează în nici un fel cu şcoala, pentru a ajuta la îndreptarea comportamentului copiilor.

„Noi am avut acţiuni de prevenire în şcoală în colaborare cu poliţia, a vorbit şi un psiholog cu copiii, am făcut tot ce s-a putut face. Acest furt este un fapt grav, însă este important că măcar paguba va fi recuperată”, este de părere directorul.

Cât despre sala de informatică, acesta spune că nu a existat niciodată profesor de specialitate la Şcoala Clit, ci doar unul de educaţie tehnologică, care mai făcea informatică cu elevii, dar care, din cauza problemelor de sănătate, nu mai predă de aproape un an de zile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 12 elevi, furt în masă din sala de informatică a şcolii în care învaţă.
 Vizualizări articol: 842 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
12 elevi, furt în masă din sala de informatică a şcolii în care învaţă5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Satul.. trimis de
(30 mai 2011, 11:07:37
"Clit" rolling on the floor laughing
1.1  RE: Satul.. trimis de
(30 mai 2011, 12:07:31
Şi mie mi-a sărit în ochi din prima... dar am zis că nu-mi permit să zic nimic pentru că sunt un domn fin şi elegant.big grin
2.   Si locuitorii.. trimis de
(30 mai 2011, 11:17:43
oare cum se numesc?laughingrolling on the floor
2.1  RE: Si locuitorii.. trimis de
(30 mai 2011, 17:13:54
clitorisi laughing
3.   :)) trimis de
(30 mai 2011, 12:41:51
tare satul asta.. probabil se trage de la vreun primar care a descoperit clitorisullaughing
4.   Eh trimis de
(30 mai 2011, 12:53:22
Trecand peste numele cu subinteles al satului, de ce se tin acele calculatoare degeaba acolo? Nu mai bine le dadeau unei scoli mai mari care poate chiar are nevoie de ele, chiar si cu titlu de imprumut, pana cand clitienii (cred ca asa s-ar numi locuitorii satuluihappy ) ar fi avut un profesor de informatica?
5.   ? trimis de
(30 mai 2011, 14:03:57
Pacat ce se intampla in scolile din Romania
6.   ! trimis de
(30 mai 2011, 14:10:22
Pai nu se puteau da la alta scoala pt ca acele calculatoare au venit printr-un program numit PAPI sau cam asa ceva.Insa problema nu e prof de informatica ci faptul ca nici sursa de curect electric nu aveau unele dintre ele.La Clit se fac multe "investiti" pe sume fabuloase si rezultatul este 0 .Asa fac baietii destepti bani cinstiti.EX;grupul sanitar care a costat f.f. multi bani dar cand mergi la fata locului te ingrozesti sa vezi pe ce s-au dus banii.
7.   Adevar trimis de
(30 mai 2011, 15:05:46
niciodata nu s-au folosit acele calculatoare... comentariile sunt de prisos...o investitie fara "cap", nu este spatiul adecvat si nici profesor care sa predea...
8.   Ride hilb de oala sparta(era un proverb) trimis de
(30 mai 2011, 15:15:01
Vi se pare ciudat acest nume nu??????? Asa cum rideti voi acum cu gurile pina la urechi de acest ''CLIT'''' asa rid alti, din alte tari, cind aud cuvintul ''''ROMANIA'''
8.1  RE: Ride hilb de oala sparta(era un proverb) trimis de
(30 mai 2011, 20:41:36
Da ce, "Romania" inseamna "clitoris" in vreo limba? rolling on the floor
8.2  RE: Ride hilb de oala sparta(era un proverb) trimis de
(30 mai 2011, 21:38:35
ar fi bine sa insemne "clitoris" in vreo limba..din pacate la cum merge treaba aici in Romanica cred ca inseamna mai probabil "penis"laughing
8.3  RE: Ride hilb de oala sparta(era un proverb) trimis de
(31 mai 2011, 00:15:35
SIRJERKALOT...iti spun pe intelesul tau ca se vede ca nu prea ai iesit prin lume..........nu inseamna ''clitoris'' dar e Romania de la ROMI adica TIGANI
8.4  RE: Ride hilb de oala sparta(era un proverb) trimis de
(31 mai 2011, 07:51:01
@ROBERTA2010 înseamnă că tu ești și proastă ROMÂNIA vine de la Rrom->Țigan ?laughing:))
De ce ești proastă???
România nu vine de la Român, vine de la Rrom?
Țigancă esti tu, poate nu noi Romănii.
Serios chiar nu a observat nimeni cât de incultă este ROBERTA2010 ?
Ea și cu țiganimea ei și cu tot.
Departe tare de acest subiect.
România, țara cu țigani, dar nu că România ar veni de la Rromi sau țigani cum spui tu.
9.   Roberta trimis de
(30 mai 2011, 15:20:20
Roberta: Cred ca era: "Rade harb (nu halb) de oala sparta." Si stai linistita nu te ataca asa ca nu de clit-ul tau rade lumea ci se amuza de denumirea localitatii.
9.1  RE: Roberta trimis de
(31 mai 2011, 00:08:28
eu stiam de HILB adica stii ce inseamna??? un gunoi...sau mai bine zis un rest de la mincare........si stai tu linistit BARBUSOI ca nu sunt nicidecum din CLIT cu toate ca mi-as dori sa fiu......
9.2  RE: Roberta trimis de
(31 mai 2011, 00:33:10
si inca ceva.....am lasat si eu un comentariu ca fiecare.....nici prin gind sa ma atac...cum spui tu...........probabil asa ai inteles tu.....
10.   Si asta-i " haioasa " trimis de
(30 mai 2011, 21:25:17
dar sunt denumiri de localitati ...si mai si ...
11.   Monitorul de Suceava 02.05.2011 trimis de
(30 mai 2011, 21:59:23
Istoria Bucovinei
Clit
de Ion Drăgușanul
12.   Off trimis de
( 2 iun 2011, 10:59:13
Ba copii aia au avut un comportament logic, nu inseamna ca si corect; au vazut ca PC-urile nu se folosesc asa ca mai bine le foloseau ei, nu?
2. Ce scoala de ... nu-mi vine sa cred ca acolo nu se folosesc PC-urile din 2008 si la scoala mea se folosesc PC-uri din 2000 cred

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei