Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 30 mai 2011 - Anul XVI, nr. 125 (4723)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Până în prezent

Şapte spitale din judeţ, clasificate de Ministerul Sănătăţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Şapte spitale publice din judeţ au fost încadrate până acum în unul din cele cinci nivele de competenţă, după ce, vineri, Ministerul Sănătăţii (MS) a finalizat clasificarea a încă patru unităţi spitaliceşti. Aşa a informat directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, dr. Ludovic Abiţei, care a spus că ultimele unităţi spitaliceşti clasificate sunt spitalele municipale Câmpulung Moldovenesc şi Gura Humorului, incluse în categoria a IV-a, şi spitalele de psihiatrie Siret şi Câmpulung Moldovenesc, incluse în categoria a V-a.

 

Spitalul Orăşenesc Siret riscă să rămână neîncadrat şi să primească cele mai mici fonduri

Dr. Ludovic Abiţei a arătat că, deocamdată, ministerul de resort nu a transmis date cu privire la nivelul de competenţă în care a fost încadrat Spitalul Judeţean de Urgenţă, unitate spitalicească propusă de DSP Suceava pentru categoria a II-a, cu plan de conformare, şi nici nivelul Spitalului Orăşenesc Siret, propus de DSP Suceava pentru categoria a V-a. Abiţei a precizat că, pentru Spitalul Orăşenesc Siret, MS a cerut o documentaţie suplimentară, dar unitatea spitalicească nu a trimis-o la DSP Suceava, aşa cum trebuia, pentru a fi transmisă la Bucureşti, situaţie în care Spitalul Orăşenesc Siret riscă să rămână neclasificabil şi să primească o finanţare sub categoria a V-a.

Reamintim că, până vineri, în judeţ erau clasificate trei unităţi spitaliceşti, respectiv spitalele municipale Fălticeni, Rădăuţi şi Vatra Dornei, incluse de Ministerul Sănătăţii în categoria a IV-a.

 

1,7 miliarde de euro, alocaţi pentru spitalele din ţară, în acest an, de CNAS

Clasificarea spitalelor, proiect demarat în acest an de MS, are o miză foarte mare, întrucât în funcţie de nivelul de competenţă se vor împărţi banii publici.

Astfel, un spital încadrat în categoria a V-a va primi cu 20% mai puţini bani pentru acelaşi serviciu decontat unui spital încadrat la categoria I.

Spitalele care vor dori totuşi să primească decontări de la stat, deşi nu sunt incluse în nici un nivel de competenţă, vor primi cu 30% mai puţini bani.

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS), organismul care finanţează sistemul sanitar, a alocat în acest an pentru spitalele din ţară 7,2 miliarde de lei (1,7 miliarde de euro), din fondul său total de 16,5 miliarde de lei (3,9 miliarde de euro).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şapte spitale din judeţ, clasificate de Ministerul Sănătăţii.
 Vizualizări articol: 2333 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.7 din 3 voturi
Şapte spitale din judeţ, clasificate de Ministerul Sănătăţii1.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei