Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 30 mai 2011 - Anul XVI, nr. 125 (4723)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Borbely: UDMR doreşte reducerea CAS la 41% de la 1 ianuarie 2012

Luni, 30 Mai 2011 (15:49:44)

Vicepreşedintele politic al UDMR, Laszlo Borbely, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că Uniunea doreşte reducere CAS de la 44 la 41 la sută, începând cu 1 ianuarie 2012.

El a spus că de câte ori s-a discutat subiectul reducerii CAS în coaliţie s-a convenit că acest lucru se poate face, dar că discuţiile nu au fost finalizate, rămânând de stabilit, printre altele, şi data de la care să fie aplicată o astfel de măsură.

Laszlo Borbely a subliniat că există un grup de lucru pentru domeniul economic la nivelul coaliţiei, care va veni şi cu alte propuneri, alături de reducerea CAS.

Vicepreşedintele politic al UDMR a spus că luna iunie este crucială din punct de vedere al coaliţiei pentru că există un protocol încheiat în luna februarie, are prevede unele termene limită pentru adoptarea unor legi, printre care o serie de legi economice.

El a dat ca exemplu două iniţiative ale Uniunii, una privind cadrul pentru IMM-uri, care este discutată de 8 luni şi care ar trebui adoptată până la sfârşitul lunii iunii,şi un proiect pentru reducerea CAS. "Acest lucru l-am discutat de mai multe ori. Trebuie să fixăm numai data de la care vom reduce CAS", a afirmat deputatul.

"Aici, coaliţia va putea să îşi demonstreze viabilitatea, prezenţa la lucrările Parlamentului, unde săptămâni de-a rândul nu am putut să votăm legi organice din cauză că nu erau destui deputaţi prezenţi, nemaivorbind de Senat unde există o majoritate foarte subţire", a arătat Borbely.

Guvernul lucrează la măsura reducerii CAS, care este prevăzută în acordul cu FMI, a declarat duminică, fostul ministru al Economiei Adriean Videanu, arătând că probabil această problemă va fi discutată la proxima vizită a misiunii FMI în România.

Şeful misiunii FMI, Jeffrey Franks, a declarat pe 9 mai că FMI şi Guvernul au convenit că trebuie analizate mai multe date fiscale înainte de o decizie privind scăderea contribuţiilor sociale.

"Am agreat cu Guvernul că este nevoie să vedem mai multe date privind situaţia fiscală, care să demonstreze că este loc pentru reduceri ale contribuţiilor sociale. Cheia este să te asiguri că ai suficienţi bani atât pentru 2011, cât şi pentru 2012, ca să poţi reduce contribuţiile sociale sau să iei altfel de măsuri", a spus Franks.

Ulterior, preşedintele Traian Băsescu a declarat la TVR că nu va fi posibilă scăderea CAS şi că i-a spus acest lucru premierului "de mai bine de o lună şi jumătate", şeful statului adăugând, în acest context, că "Guvernul poate avea abordări politice".

Băsescu a reafirmat recent, la o conferinţă organizată de "Ziarul Financiar", că nu pot fi reduse contribuţiile sociale în acest an întrucât bugetul de stat nu-şi permite riscul unor accentuări de dezechilibre. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Borbely: UDMR doreşte reducerea CAS la 41% de la 1 ianuarie 2012.
 Vizualizări articol: 469 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Borbely: UDMR doreşte reducerea CAS la 41% de la 1 ianuarie 20120.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei