Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 30 mai 2011 - Anul XVI, nr. 125 (4723)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Prea bună, Barcelona

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nu, campioana Angliei n-avea cum fi slabă, nu se putea lăsa... „subordonată”, nesuferit cuvânt lansat de preţiosul Ilie. Să ne amintim cum Manchester a descleiat-o pe Schalke în semifinale. Dar, fără a fi slabă, s-a întâmplat. Adică s-a petrecut, că întâmplare n-a fost. Totuşi, la o privire sumară, doar pe Rooney îl văd capabil să scoată un titular din echipă dacă s-ar transfera la Barcelona. Dintre ceilalţi, unii sunt buni, câţiva chiar comparabili pe posturi, dar sunt şi alţii care sunt departe de omologii lor catalani. Spre exemplu, fundaşii laterali. Fabio nu avea cum să se mute cu omul aflat în marcaj pe cealaltă bandă, dar măcar la nivel de comunicare cred că trebuia să semnaleze translatarea lui Pedro spre dreapta. Evra nu l-a observat sau nu a reacţionat, astfel că nu s-a abătut de la planul principal, acela de a strânge în centru, fiindcă mai rar se confrunta cu adversar direct pe dreapta. Din tot ce am văzut în această campanie, trebuie spus că tot Mourinho, cu stilul său obstucţionist dublat de presiunea mediatică, i-a pus cele mai mari probleme Barcelonei, dar nici Mircea Lucescu n-a fost departe. Nu sunt un admirator necondiţionat al nimănui, de pildă nu pot pricepe în ruptul capului cum seniorul deschide fronturi stupid de inutile, precum acela cu Steaua care e o ruşine, prilejulindu-i lui Olăroiu o replică perfect îndreptăţită. Dar strict meseria nu i se poate trece cu vederea. Pe Camp Nou, cu un portar rezonabil şi un atacant cu instinct de golgeter (îmi vine în minte Pazzini, cu gândul la finala Cupei Italiei, ulterioară acestor rânduri), ar fi băgat-o în şedinţă pe Barcelona la pauză. Păcat de tragerea la sorţi, căci Şahtiorul avea şanse mult mai mari cu oricare dintre celelalte echipe. Despre Messi ce-aş mai putea adăuga, la o zi distanţă după ce a fost acoperit cu toate superlativele? Mi se pare emblematic faptul că a marcat în toate fazele eliminatorii, din optimi până la finală. Dar chiar şi când nu dă gol el îşi pune amprenta asupra jocului. Reiterez, e perla coroanei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prea bună, Barcelona.
 Vizualizări articol: 886 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Prea bună, Barcelona5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei