Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 30 mai 2011 - Anul XVI, nr. 125 (4723)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   13 imagini |   ø fişiere video

Eveniment

Locurile la liceu, „lansate” la mall

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Locurile pentru admiterea la liceu din anul şcolar viitor s-au „lansat” sâmbătă, la Iulius Mall Suceava.

Timp de două zile, sâmbătă şi duminică, toţi cei interesaţi de oferta educaţională la liceu pentru anul şcolar 2011-2012 au putut afla dintr-un singur loc toate domeniile şi specializările pe care unităţile de învăţământ din municipiul Suceava, şi nu numai, le scot la concurs. Sâmbătă, începând cu ora 10:30, s-a dat startul unei noi ediţii a Târgului ofertelor educaţionale, eveniment la care şi-au făcut reclamă 15 unităţi de învăţământ liceal din judeţul Suceava. Bannere, video-proiectoare, diplome cu premiile obţinute de elevi, cupe şi medalii, toate au fost expuse la târg, în dorinţa de a-i atrage pe absolvenţii claselor a opta către o unitate de învăţământ sau alta.

 

Concert şi momente artistice pentru vizitatorii târgului

Deschiderea oficială a evenimentului a fost făcută de către Lăcrămioara Plugariu, directorul Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională, şi de către Vasile Monacu, inspector şcolar general adjunct al IŞJ Suceava, cele două instituţii fiind şi organizatoarele târgului. În cadrul târgului au fost realizate testări psihologice ale elevilor vizitatori privind orientarea în alegerea unui liceu potrivit şi ateliere de dezvoltare personală, aceste servicii fiind gratuite, oferite de către reprezentanţii Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională.

Totodată, liceenii de la Colegiul Naţional de Informatică „Spiru Haret” din Suceava, precum şi cei de la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” din Suceava le-au oferit celor prezenţi la târg un concert şi câteva momente artistice.

 

Sondaje printre elevi

Sute de elevi au trecut în aceste două zile, unii individual, alţii în grup, cu clasa, însoţiţi de către diriginte. Absolvenţii de clasa a opta au la dispoziţie 9.600 de locuri la liceu, iar prezenţa lor la târg a fost una de informare, după cum unul dintre ei a spus. „Eu vreau să dau la <Petru Rareş> şi sper să reuşesc. Am venit la târg să văd ce licee mai au acelaşi profil pe care-l vreau eu”, a declarat unul dintre participanţi.

Deşi locurile sunt suficiente pentru toţi absolvenţii din acest an, un loc într-un liceu de elită e „vânat” de mulţi şi ocupat de cei cu medii mari.

Pentru a evalua opţiunile elevilor, Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională a realizat un sondaj în rândul elevilor din clasa a VIII-a, fiind chestionaţi 7.850 de elevi. Dintre aceştia, 7.345 de elevi au optat pentru şcoli din judeţul Suceava, 52 pentru şcoli din alte judeţe, 444 s-au arătat nehotărâţi, iar opt au declarat că nu continuă studiile.

Realizatorii sondajului au spus că, faţă de anul trecut, se constată o orientare a absolvenţilor de-a VIII-a către profilul tehnic, fiind 1.589 de opţiuni de acest fel, dintre care 1.034 pentru specializarea mecanică, apoi urmează serviciile, cu 1.472 de opţiuni, şi matematica-informatica, cu 1.429 de opţiuni, profilul uman (ştiinţele sociale şi filologia) înregistrând 1.414 opţiuni.

 

Colegiul „Petru Rareş”, în topul opţiunilor elevilor

În ceea ce priveşte liceul pe care vor să-l urmeze, în municipiul Suceava, cu cele mai multe opţiuni se află şi anul acesta Colegiul Naţional „Petru Rareş”, pentru care au optat 464 de elevi, urmat de „Dimitrie Cantemir”, cu 414 opţiuni, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” - 268, Colegiul de Industrie Alimentară - 256, Liceul cu Program Sportiv - 242. La nivel judeţean, după Colegiul „Petru Rareş” urmează, conform numărului de opţiuni exprimate, Colegiu Naţional „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului, cu 461 de opţiuni, Colegiul Agricol din Fălticeni, cu 433 de opţiuni, şi Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” din Fălticeni, cu 411 opţiuni.

În anul şcolar 2011-2012, pentru învăţământul liceal, la zi vor fi 320 de clase a IX-a, cu 9.600 de elevi, la seral cinci clase, cu 150 de elevi, şi 16 clase la frecvenţă redusă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Locurile la liceu, „lansate” la mall.
 Vizualizări articol: 1503 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Locurile la liceu, „lansate” la mall5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei