Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 apr 2011 - Anul XVI, nr. 93 (4691)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Autostrada Cernavodă-Medgidia, finalizată peste cel puţin trei ani şi va costa până la 170 mil.euro

Joi, 21 Aprilie 2011 (15:37:32)

Finalizarea tronsonului de autostradă Cernavodă-Medgidia va costa între 500 şi 700 milioane lei, fără TVA (120-170 milioane euro), potrivit anunţului de intenţie lansat de CNADNR pentru o nouă licitaţie, după ce a reziliat contractul acordat constructorului francez Colas.

Contractul, cu o valabiliate de 36 de luni, vizează proiectarea şi construcţia a aproape 20 de kilometri de autostradă. Data prevăzută pentru începerea procedurilor de adjudecare a fost stabilită la 30 mai.

Finanţarea va fi asigurată de la Banca Europeană de Investiţii, din fonduri comunitare nerambursabile şi de la bugetul de stat.

Colas a primit în noiembrie 2008 contractul pentru tronsonul de autostradă Cernavodă-Medgidia, în valoare de 634 milioane lei, fără TVA, din care a încasat 97 milioane de lei, inclusiv TVA.

Ministrul Transporturilor Anca Boagiu a declarat recent că CNADNR va scoate la licitaţie contractul pentru tronsonul Cernavodă-Medgidia, iar în luna august va fi selectat un nou contructor.

Boagiu a spus că a reziliat contractul cu firma franceză deoarece aceasta a cerut suplimentarea valorii contractului cu 16 milioane euro, ca urmare a modificării traseului pe o distanţă de 14 km, nefinalizarea proiectului tehnic pentru acest tronson, prelungirea termenului final cu doi ani, până în 2013, şi începerea construcţiei pe o distanţă de 5,5 km cu un an întârziere, respectiv în vara anului 2010.

Ca reacţie la anunţul ministrului privind rezilierea contractului, Colas a susţinut că a primit autorizaţiile şi terenurile doar pentru construcţia a 6 kilometri din tronsonul Cernavodă-Medgidia, aşteptând decizia oficială pentru restul de 14 kilometri.

Valoarea estimată a contractului a fost calculată la cursul BNR de miercuri, de 4,0858 lei pentru un euro. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Autostrada Cernavodă-Medgidia, finalizată peste cel puţin trei ani şi va costa până la 170 mil.euro.
 Vizualizări articol: 404 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autostrada Cernavodă-Medgidia, finalizată peste cel puţin trei ani şi va costa până la 170 mil.euro0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei