Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 apr 2011 - Anul XVI, nr. 93 (4691)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

ANSVSA: Amenzi de peste 370.000 de lei pentru neconformităţi ale produselor alimentare

Joi, 21 Aprilie 2011 (17:02:35)

Inspectorii sanitar veterinari din toată ţara au verificat peste 2.700 de unităţi din diferite domenii de activitate, aplicând sancţiuni contravenţionale în valoare de 373.480 lei şi 320 de avertismente, informează, joi, Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Inspectorii sanitar veterinari au organizat 2.763 de inspecţii, la unităţi din diferite domenii de activitate, în urma verificărilor aplicând 268 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 373.480 de lei şi 320 de avertismente.

Potrivit ANSVSA, au fost aplicate şi nouă ordonanţe de suspendare a activităţii şi patru ordonanţe de interzicere a activităţii.

Inspectorii sanitar veterinari şi pentru siguranţa alimentelor au verificat depozite frigorifice, unităţi de tranşare a cărnii, unităţi de procesare a cărnii, abatoare, unităţi de procesare a laptelui şi produselor lactate, hale de desfacere a produselor de origine animală din pieţe agroalimentare, carmangerii, măcelarii, pescării, restaurante, cantine, cofetării, patiserii, pensiuni agroturistice, magazine alimentare, târguri de animale, unităţi de asistenţă sanitară veterinară, farmacii veterinare, supermarket-uri, dar şi unităţi de creştere a bovinelor, ovinelor şi caprinelor, porcinelor şi păsărilor.

"Au fost reţinute de la comercializare 8.424 de kilograme de produse alimentare de origine animală şi anume: carne şi produse din carne, produse lactate, peşte şi produse din peşte şi 59 de kilograme de dulciuri şi produse de patiserie, improprii consumului uman, în valoare totală de 57.105 lei", se arată în comunicatul remis agenţiei MEDIAFAX.

Printre neconformităţile constatate şi sancţionate de către inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor se numără nerespectarea cerinţelor structurale şi cele privind dotarea cu echipamente, neconformitatea produselor alimentare recepţionate, procesate şi comercializate, nerespectarea cerinţelor de igienă, lipsa documentelor însoţitoare şi a etichetării, nerespectarea cerinţelor preliminare şi implementarea procedurilor bazate pe principiile HACCP.

ANSVSA face apel la populaţie să sesizeze neregulile pe care le observă în domeniul siguranţei alimentelor la numărul de telefon 0800 826 787, care poate fi apelat gratuit din orice reţea de telefonie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ANSVSA: Amenzi de peste 370.000 de lei pentru neconformităţi ale produselor alimentare.
 Vizualizări articol: 371 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ANSVSA: Amenzi de peste 370.000 de lei pentru neconformităţi ale produselor alimentare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei