Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 apr 2011 - Anul XVI, nr. 93 (4691)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cetăţenii şi instituţiile vor avea acces online la Arhivele Naţionale, peste 15 luni

Joi, 21 Aprilie 2011 (15:02:05)

Ministerul Administraţiei şi Internelor vrea să achiziţioneze un sistem IT pentru administrarea informatizată a serviciilor furnizate de Arhivele Naţionale către cetăţeni şi instituţii, proiect estimat la 26,7 milioane de lei, din care 21,5 milioane de lei vor fi acoperiţi din fonduri europene.

"Ministrul Comunicaţiilor, Valerian Vreme, a semnat, joi, alături de ministrul Administraţiei, Traian Igaş, un contract de finanţare din fonduri europene pentru proiectul «Sistem Informatic Integrat pentru Gestiunea Serviciilor oferite Clienţilor Arhivelor Naţionale». Valoarea proiectului se ridică la 26,66 milioane de lei, din care partea nerambursabilă este de 21,47 milioane de lei, iar perioada de implementare - 15 luni", se arată într-un comunicat al Ministerului Comunicaţiilor remis MEDIAFAX.

Scopul proiectului constă în administrarea centralizată şi informatizată a serviciilor furnizate de Arhivele Naţionale către cetăţeni, cercetători şi instituţii.

Prin implementarea proiectului se urmăreşte eficientizarea serviciilor şi micşorarea timpilor de răspuns la solicitări, controlul şi securizarea datelor emise, facilitarea activităţii instanţelor de judecată şi a administraţiilor locale în procesul de reconstituire a drepturilor de proprietate, de punere în posesie şi de rezolvare a litigiilor legate de aceasta, precum şi facilitarea accesului public la documentele de importanţă cultural-istorică şi practică. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cetăţenii şi instituţiile vor avea acces online la Arhivele Naţionale, peste 15 luni.
 Vizualizări articol: 465 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cetăţenii şi instituţiile vor avea acces online la Arhivele Naţionale, peste 15 luni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei