Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 2 apr 2011 - Anul XVI, nr. 77 (4675)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Deţinutul de la PMS Mărgineni dispărut luna trecută a fost prins într-o pădure din Dâmboviţa

Duminică, 3 Aprilie 2011 (16:44:08)

Nicolae Eugen Galeş, deţinutul aflat în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Mărgineni, judeţul Dâmboviţa, care a evadat în luna martie de la Judecătoria Moreni, a fost identificat şi prins duminică în pădurea de lângă localitatea dâmboviţeană Ocniţa, de către poliţişti, în urma sesizării unui pădurar.

Potrivit şefului IPJ Dâmboviţa, comisar Vasile Tache, deţinutul a fost descoperit de către un pădurar în zona pădurii Ocniţa, care a sesizat Poliţia.

"A fost descoperit de către un pădurar care a sesizat Poliţia, a fost imobilizat, iar din primele relatări se pare că s-a ascuns în zonă. Acum, va fi dus la IPJ Dâmboviţa pentru audieri şi urmează să vedem împrejurările în care a evadat şi ce a făcut în tot acest timp. El riscă o pedeapsă suplimentară pentru evadare", a declarat comisar şef Vasile Tache, şeful IPJ Dâmboviţa.

Deţinutul Nicolae Eugen Galeş a fost întrebat despre evadare de către jurnalişti în primele momente de la capturare şi a răspuns că este urmărit "în legătură cu o invenţie pe care a realizat-o".

"Am făcut o invenţie şi din această cauză mă urmăreşte toată lumea. Asta e tot", a declarat Nicolae Eugen Galeş.

La ora transmiterii acestei ştiri, Galeş a fost preluat de către poliţişti şi este transportat la sediul IPJ Dâmboviţa, unde va fi audiat.

Nicolae Eugen Galeş, încarcerat la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Mărgineni, a fugit, în 9 martie, de sub escorta gardienilor care îl însoţeau la Judecătoria Moreni, unde se afla ca parte într-un proces.

Conducerea Penitenciarului de Maximă Siguranţă Mărgineni a anunţat că bărbatul a evadat din camera de arest a Judecătoriei Moreni escaladând fereastra.

Potrivit unor surse din Poliţie, mai mulţi martori au relatat că după ce a reuşit să fugă din sediul Judecătoriei Moreni bărbatul s-a urcat într-un taximetru şi a coborât în localitatea Ghirdoveni, de lângă Moreni, de unde a fugit pe câmp.

Deţinutul, în vârstă de 40 de ani, din judeţul Buzău, este condamnat la trei ani şi patru luni pentru vătămare corporală şi se afla la Penitenciarul Mărgineni din aprilie 2010. De asemenea, bărbatul este cercetat de Parchetul Tribunalului Buzău pentru comiterea a două crime, în aprilie 2010, în comuna buzoiană Năieni.

Poliţia Dâmboviţa a anunţat că cei opt gardieni care îl însoţeau pe bărbat la Judecătoria Moreni sunt cercetaţi pentru neglijenţă în serviciu, dosarul fiind trimis Parchetului.

De asemenea, conducerea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor a dispus, potrivit unui comunicat de presă, "încetarea împuternicirii" comisarului şef de penitenciare Buşu Daniel, care ocupa funcţia de director adjunct pentru siguranţa deţinerii şi regim penitenciar, a subcomisarului de penitenciare Bădoiu Bogdan, care era şef serviciu siguranţa deţinerii şi a comisarului şef Denis Teodorescu, şef serviciu regim penitenciar, toţi trei angajaţi la Penitenciarul Mărgineni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deţinutul de la PMS Mărgineni dispărut luna trecută a fost prins într-o pădure din Dâmboviţa.
 Vizualizări articol: 565 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deţinutul de la PMS Mărgineni dispărut luna trecută a fost prins într-o pădure din Dâmboviţa0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei