Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 apr 2011 - Anul XVI, nr. 76 (4674)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cseke susţine că personalul medical din spitalele reprofilate nu va fi disponibilizat

Vineri, 1 Aprilie 2011 (16:04:43)

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a spus, vineri, că personalul medical din spitalele care vor fi transformate în cămine de bătrâni nu va fi disponibilizat, ci va fi redistribuit la alte unităţi medicale în cazul în care nu va dori să rămână în acelaşi loc, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Nu este vorba de personal medical care să fie disponibilizat şi să nu fie preluat de alte instituţii. Aşa cum s-a stabilit, personalul medical şi personalul TESA vor fi preluaţi în primă etapă de căminele de persoane vârstnice, iar cei care nu sunt preluaţi vor fi redistribuţi la alte unităţi sanitare cu paturi. Procedura se desfăşoară în trei etape şi este în curs de desfăşurare. Prima etapă presupune distribuirea personalului în cadrul judeţului respectiv, apoi se trece la judeţul limitrof şi apoi la nivel naţional. Sunt unităţi sanitare care ieri (n.r. - joi) nu mai aveau pacienţi şi redistribuirea va fi finalizată pentru prima etapă. Chiar este nevoie de o concentrare de resurse umane pentru că avem probleme la anumite spitale", a declarat, vineri, la Constanţa, ministrul Sănătăţii.

El a precizat că nu toţi managerii spitalelor transformate în cămine de bătrâni au înţeles mesajul transmis de Minister, fiind situaţii în care aceştia au refuzat să dea drumul pacienţilor internaţi.

"Anumiţi manageri sau autorităţi locale nu au înţeles mesajul pe care l-am transmis de două luni, sunt alţii care au înţeles. Ieri (n.r. - joi), la ora 12.00, 35 de spitale erau complet evacuate, nu aveau niciun pacient. La Baia de Arieş este o situaţie specială. Nu există niciun medic la Centrul de Sănătate Baia de Arieş, dar am înţeles că unii de acolo nu vor să dea drumul pacienţilor, bolnavilor psihici, care nu au discernământ. Dar noi suntem pregătiţi şi pacienţii vor fi transferaţi de acolo. De două luni spun că aceste spitale nu vor avea finanţare, toată lumea a ştiut acest lucru, unii au înţeles, majoritatea, înţeleg că unii nu au înţeles acest mesaj", a precizat Cseke Attila.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cseke susţine că personalul medical din spitalele reprofilate nu va fi disponibilizat.
 Vizualizări articol: 466 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cseke susţine că personalul medical din spitalele reprofilate nu va fi disponibilizat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei