Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 apr 2011 - Anul XVI, nr. 76 (4674)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Funeriu: Sindicatele din învăţământ au un "limbaj dublu" în privinţa salarizării

Vineri, 1 Aprilie 2011 (14:14:22)

Sindicatele din învăţământ au un "limbaj dublu" în privinţa salarizării, a susţinut, vineri, la RFI ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, care acuză îi invită la o dezbatere pe liderii Opoziţiei, Victor Ponta şi Crin Antonescu.

Guvernul a decis să plafoneze salariile din învăţământ, după ce sute de profesori şi-au câştigat în instanţă dreptul la majorări salariale. Ministrul Educaţiei preferă însă sintagma "restabilirea echităţii" în locul cuvântului "plafonare", relatează RFI.

"Ceea ce se întâmplă potrivit acestui act normativ este restabilirea echităţii în sistemul educaţional. Altfel spus, în urma acestui act normativ, toate cadrele didactice din România vor avea exact acelaşi salariu pentru exact aceeaşi muncă depusă. Acum nu avem această situaţie, pentru că în ultima vreme au apărut sentinţe judecătoreşti care au creat o inechitate la nivelul salarizării în sistem", explică Daniel Funeriu.

El acuză sindicatele de limbaj dublu, după ce FSLI i-a cerut demisia: "În acest caz, sindicatele au un limbaj dublu, pentru că am avut o discuţie la minister ieri dimineaţă (joi, 31 martie - n.r.) pe această temă, o discuţie foarte constructivă în spatele uşilor închise, cu toţi liderii de sindicat şi chiar din discuţiile cu liderii de sindicat a apărut necesitatea restabilirii echităţii. Eu nu cred că restabilirea echităţii într-un sistem trebuie să fie un motiv de jenă sau un motiv de problemă pentru un Cabinet. Restabilirea echităţii este un lucru firesc, pe care trebuie să-l facă un Guvern".

Preluând afirmaţi premierului Emil Boc, ministrul Funeriu susţine că "atât îşi permite România acum".

"Întotdeauna am spus că profesorii României, precum şi alte categorii au un salariu care, din punctul meu de vedere, în mod ideal ar trebui să fie mai mare. Din păcate, atât îşi permite România astăzi", spune Funeriu.

Daniel Funeriu afirmă că "din prea mult populism, în perioade de creştere economică s-au făcut gesturi iresponsabile", aluzie la guvernarea Tăriceanu, când Parlamentul a majorat salariile profesorilor cu 50 la sută (Călin Popescu Tăriceanu s-a opus majorării salariilor profesorilor cu 50 la sută-n.r.).

"Toate cadrele didactice din România vor fi plătite la fel. Nivelul de salarizare va fi pentru marea majoritate a cadrelor didactice cel pus în plată în ianuarie, februarie, martie a acestui an. Deci nu poate fi vorba nici de plafonare, nici de scăderea salariilor", spune ministrul Funeriu.

Ministrul Educaţiei îi invită pe liderii Opoziţiei la o dezbatere pe tema salarizării în învăţământ. "Mi-ar face deosebită plăcere dacă marii lideri ai partidelor de Opoziţie, domnul Ponta, domnul Antonescu ar veni la o dezbatere cu mine pe această temă, să vedem unde s-a greşit. Erorile au fost successive în chestiunea salariilor cadrelor didactice", consideră Daniel Funeriu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Funeriu: Sindicatele din învăţământ au un "limbaj dublu" în privinţa salarizării.
 Vizualizări articol: 538 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Funeriu: Sindicatele din învăţământ au un "limbaj dublu" în privinţa salarizării0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei