Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 mar 2011 - Anul XVI, nr. 53 (4651)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

România vrea să devină pilonul investiţiilor ţărilor arabe din Golf în Europa Centrală şi de Est

Duminică, 6 Martie 2011 (14:23:55)

România organizează marţi şi miercuri un forum de afaceri româno-arab şi intenţionează să devină punctul de plecare al investiţiilor ţărilor din Golful Persic în Europa Centrală şi de East, a declarat Vasile Sofineti, ambasador responsabil de relaţiile economice româno-arabe, citat de AFP.

"Statele din Golf vor să stabilească un cap de pod în Europa Centrală şi de Est. România trebuie să devină un centru investiţional pentru aceste ţări în regiune", a declarat Sofineti.

El a subliniat obiectivul ca România să fie plasată pe harta intereselor economice ale statelor arabe din Golf.

Forumul de două zile, organizat de Ministerul român al Afacerilor Externe şi Consiliul pentru Cooperare din Golf (CCG), va începe marţi şi se va concentra pe oportunităţi de investiţii în energie, sectorul bancar, agricultură, construcţii şi turism.

În pofida tulburărilor politice din Bahrain şi Oman, două dintre membrele CCG, alătură de Kuweit, Qatar, Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite, la reuniune vor participa ma mulţi miniştri şi circa 200 de oameni de afaceri.

"Participanţii vor discuta despre proiecte în valoare de aproximativ 10 miliarde de euro, majoritatea în domeniul gazelor, petrolului şi infrastructurii", a spus Sofineti.

El a arătat că spre deosebire de majoritatea partenerilor tradiţionali ai României, ţările din Golf au fost ferite de impactul negativ al crizei economice mondiale.

"Oamenii de afaceri români speră să recupereze ce au pierdut în urma căderii regimului comunist, în 1989, şi în recesiunea din 2009", a declarat Mihai Ionescu, şeful Asociaţiei Naţionale a Exportatorilor şi Importatorilor din România (ANEIR).

El a rememorat că România avea în perioada comunistă legături puternice cu unele ţări din Golf şi şi-a exprimat regretul că "tradiţia bogată" a cooperării în domeniile energiei şi infrastructurii, care merge până în anii ’70 şi ’80, a fost abandonată în 1989.

Reuniunea de la Bucureşti va fi urmată în ianuarie 2012 de un forum care va avea loc în una dintre ţările din Golf. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului România vrea să devină pilonul investiţiilor ţărilor arabe din Golf în Europa Centrală şi de Est.
 Vizualizări articol: 475 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
România vrea să devină pilonul investiţiilor ţărilor arabe din Golf în Europa Centrală şi de Est0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei