Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 mar 2011 - Anul XVI, nr. 53 (4651)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta îl acuză pe Băsescu de încălcarea Constituţiei prin prezenţa la Summit-ul PPE de la Helsinki

Duminică, 6 Martie 2011 (13:05:02)

Preşedintele PSD, Victor Ponta, îl acuză pe preşedintele Traian Băsescu, pe blog, de încălcarea Constituţiei, legat de prezenţa şefului statului, vineri, la Helsinki, la summit-ul Partidului Popular European.

Ponta scrie că a participat, vineri, la Atena, la summit-ul Socialiştilor Europeani şi că tot vineri, Traian Băsescu, "preşedintele tuturor românilor" a fost la Helsinki, la reuniunea liderilor populari europeni.

"Un eveniment la care sunt chemaţi (similar cu ce a fost la Atena) liderii partidelor populare. Un eveniment la care Traian Băsescu s-a dus în locul preşedintelui PDL, Emil Boc. Mă întreb şi eu aşa, că nu pot să-l întreb direct pe Traian Băsescu - în ce calitate a fost acolo? Că preşedinte PDL? Ca membru de partid? Am înţeles de mult timp că pentru Băsescu nu contează articolul 84 din Constituţie (cel care afirmă că «în timpul mandatului, Preşedintele României nu poate fi membru al unui partid»). În ţară conduce sindrofii de partid fără jenă, îi bagă în şedinţe pe şefii de filiale, se consultă cu cei din PDL cu privire la ce poate face acest partid pentru a câştiga alegerile, le spune ce ar trebui să modifice la Statut, pe cine să dea afară, pe cine să promoveze! Mă rog, treaba lor dacă acceptă să fie trataţi ca servitorii, cei mai mulţi asta şi sunt! Mă enervează doar că toate şedinţele astea de partid le ţine la reşedinţa plătită din banii noştri! Şi că ţara arde iar babele pedeliste se tot întreabă dacă să se pieptane cu cărare sau cu breton!", scrie Ponta.

El afirmă că la Helsinki ar fi trebuit să meargă Emil Boc. "Dar de ce participă Băsescu, preşedintele nostru «apolitic» la o şedinţa de partid european? De ce pe bani publici? În ce calitate? Să nu zică iar prostia aia că ar merge şi la şedinţele Partidului Socialist European dacă ar fi invitat! În primul rând pt că la noi sigur nu l-ar primi nimeni. A lăsat impresie proastă în 2002-2003 când reprezenta PD-ul la şedinţele socialiştilor. Noi suntem mai pretenţioşi şi mai mândri decât popularii, nu ne ţinem de nas şi stăm la masă cu traseiştii doctrinari, toţi «creştin-democratizaţi» într-o noapte, la beţie!", scrie Ponta.

"Cu riscul că iar sar propagandiştii şi ne anunţa că Monstruasa Opoziţie e obsedată de suspendare, o spun direct: chiar e vorba de încălcarea Constituţiei! Nu degeaba în România, ca şi în cam toate ţările democratice, preşedintele nu mai poate fi şi şeful partidului; tocmai că să-şi exercite atribuţiile în folosul tuturor cetăţenilor, nu doar al colegilor săi de mai bună sau mai rea-credinţa, după caz! Şi zău că măcar aş vrea să ştiu cât a plătit Administraţia Prezidenţială, din banii noştri, excursia la Helsinki, la o întrunire care excede evident atribuţiile de serviciu ale Dlui. Băsescu!", mai scrie liderul PSD.

În opinia sa, Băsescu ar fi trebuit să stea în ţară, să-i "împace" pe cei de la PDL. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta îl acuză pe Băsescu de încălcarea Constituţiei prin prezenţa la Summit-ul PPE de la Helsinki.
 Vizualizări articol: 464 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta îl acuză pe Băsescu de încălcarea Constituţiei prin prezenţa la Summit-ul PPE de la Helsinki0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei