Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 feb 2011 - Anul XVI, nr. 29 (4627)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Un inginer şi patru electricieni au murit în explozia care a avut loc la Mina Uricani

Duminică, 6 Februarie 2011 (13:43:29)

Un inginer şi patru electricieni, cu vârste cuprinse între 36 şi 41 de ani, au murit, sâmbătă, în explozia care a avut loc la Mina Uricani, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat de presă al Companiei Naţionale a Hiulei (CNH) Petroşani, cei cinci angajaţi ai minei Uricani care au murit în urma deflagraţiei au vârste cuprinse între 36 şi 41 de ani.

Conform sursei citate, echipa de electricieni care executa reparaţii la transformatorul defect era condusă de inginerul Cosmin Calotă, de 36 de ani.

Alături de acesta, şi-au pierdut viaţa electricienii Marian Cucu, de 41 de ani, Cornel Borchici, de 36 de ani, Iulian Stoi, de 36 de ani, şi Ion Nădrag, de 37 de ani.

Pe de altă parte, în comunicatul CNH este confirmat faptul că în subteran a avut loc o a doua explozie.

"În timpul evacuării victimelor, aflându-se pe traseul spre suprafaţă, personalul salvator a resimţit suflul celei de-a doua explozii. Din fericire, această deflagraţie nu a mai produs victime", se arată în comunicat.

O explozie a avut loc, sâmbătă după-amiază, la Mina Uricani din Valea Jiului, iar cinci mineri au fost prinşi în subteran, echipele de salvatori coborând în mină. Explozia de metan s-a produs în momentul cuplării la reţeaua electrică a tabloului, după o revizie a acestuia.

În urma exploziei, cele cinci persoane au murit.

Cei 15 salvatori minieri au ieşit, sâmbătă seară, din Mina Uricani, aducând la suprafaţa trupurile victimelor, în subteran având loc o nouă explozie, în urma căreia nimeni nu a fost rănit.

Prim-procurorul adjunct al Curţii de Apel Alba Iulia, Augustin Lazăr, a declarat, sâmbătă, la Uricani, că a fost demarată o anchetă pentru stabilirea împrejurărilor tragediei în care cinci persoane şi-au piedut viaţa în subteran, precizând că rezultatele vor fi publicate în zilele următoare. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un inginer şi patru electricieni au murit în explozia care a avut loc la Mina Uricani.
 Vizualizări articol: 510 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un inginer şi patru electricieni au murit în explozia care a avut loc la Mina Uricani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei