Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 feb 2011 - Anul XVI, nr. 28 (4626)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Preşedintele CSM: Din cauza pensionărilor masive, în ţară este nevoie de încă 600 de magistraţi

Vineri, 4 Februarie 2011 (16:46:34)

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Horaţiu Dumbravă, afirmă că în acest moment la instanţele din ţară lucrează cu 600 de magistraţi mai puţini decât ar fi necesar, conform schemelor de personal "gândite în 1993", din cauza "pensionărilor masive" care au avut loc în ultimii doi ani.

Dumbravă a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută după ce a participat la bilanţul Judecătoriei Timişoara, că la instanţele din ţară ar fi nevoie de încă 600 de magistraţi pentru a acoperi schema de personal, numărul fiind atât de mare din cauza "pensionărilor masive" din ultimii doi ani, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"La acest moment mai e nevoie, în ţară, de peste 600 de magistraţi. Dar acest număr este în continuă dinamică, pentru că sunt intrări în sistem şi sunt şi ieşiri din sistem, adică pensionări. Anul acesta intrările vor fi mult mai masive decât ieşirile. Pentru că pensionările masive au fost anul trecut şi acum doi ani. Sigur, pe o instabilitate legislativă, pe o nesiguranţă", a spus Dumbravă.

El a afirmat că şi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie "e o mare problemă de personal", un magistrat având pe rol circa 1.300 de cauze. El a precizat că la această instanţă sunt zece locuri vacante, la secţia penală, însă speră că acestea vor fi ocupate prin promovarea unor magistraţi în următoarele două luni.

"La Înalta Curte e o mare problemă de personal şi cauze. Au o încărcătură pe judecător de mai bine de 1.300 de cauze. (...) Sunt foarte multe locuri vacante. Spre exemplu, la secţia penală acum sunt zece locuri vacante Am şi demarat procedura publică pentru promovarea la Înalta Curte, o metodologie ce va fi adoptată cât de curând posibil şi să sperăm că într-un orizont de două luni vom avea primele promovări la Înalta Curte. Sunt şi alte soluţii ce ţin de legislativ. Anume acelea de a degreva Înalta Curte de acele atribuţii care sunt ale instanţelor de drept comun", a afirmat Dumbravă.

El a precizat că schemele actuale de personal au fost "gândite" în 1993, iar CSM, împreună cu puterea executivă şi cea legislativă, va găsi o soluţie pentru mărirea acestora. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preşedintele CSM: Din cauza pensionărilor masive, în ţară este nevoie de încă 600 de magistraţi.
 Vizualizări articol: 454 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Preşedintele CSM: Din cauza pensionărilor masive, în ţară este nevoie de încă 600 de magistraţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei