Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 feb 2011 - Anul XVI, nr. 28 (4626)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Comisie PE: Consiliul UE să ne trimită,până pe 2 mai, rapoartele Schengen pentru România şi Bulgaria

Vineri, 4 Februarie 2011 (13:44:21)

Comisia de libertăţi, justiţie şi interne din PE a decis să acorde un termen limită - 2 mai 2011 - până la care Consiliul să pună la dispoziţia europarlamentarilor rapoartele de evaluare Schengen privind România şi Bulgaria, în caz contrar urmând să se emită un aviz favorabil în lipsa documentaţiei.

Totodată, membrii Comisiei LIBE l-au mandatat pe preşedintele Parlamentului European, Jerzy Buzek, cu sarcina de a adresa Consiliului o nouă cerere oficială de punere imediată la dispoziţia deputaţilor europeni a documentelor de evaluare Schengen.

"În urma refuzului Consiliului UE de a pune la dispoziţia parlamentarilor europeni rapoartele de evaluare Schengen privind România şi Bulgaria, Comisia de libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne din Parlamentul European a decis să acorde un termen limită Consiliului pentru primirea acestor documente. Mai mult, s-a luat decizia ca Preşedintele Parlamentului European să trimită o nouă scrisoare oficială Consiliului prin care să ceară de urgenţă punerea documentaţiei de evaluare la dispoziţia deputaţilor europeni", se arată într-un comunicat al europarlamentarului PSD Ioan Enciu remis, vineri, agenţiei MEDIAFAX.

Enciu precizează că în şedinţa Comisiei de libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE) din 25 ianuarie 2011, parlamentarii europeni ceruseră de urgenţă Consiliului să transmită rapoartele privind stadiul implementării acquis-ului Schengen de către România şi Bulgaria.

"În urma refuzului acestuia de a se conforma cererii Parlamentului European, membrii Comisiei LIBE au convenit să acorde Consiliului un termen limită pentru primirea rapoartelor de evaluare. Acesta a fost stabilit pentru data de 2 mai 2011. În cazul în care Consiliul nu va trimite nici până la această dată rapoartele de evaluare, Parlamentul European va emite un aviz prin îşi va manifesta dorinţa ca România şi Bulgaria să adere la spaţiul Schengen dar fără a fi în măsura de a se pronunţa asupra aderării propriu-zise în lipsa documentaţiei de evaluare. Europarlamentarul român Ioan Enciu a arătat că «prin acest lucru se urmăreşte ca Parlamentul European să îşi îndeplinească obligaţia juridică prevăzută de legislaţia europeană astfel încât Consiliul să nu poată folosi neprimirea avizului Parlamentului drept scuză pentru întârzierea aderării celor două ţări»", se mai arată în comunicat. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comisie PE: Consiliul UE să ne trimită,până pe 2 mai, rapoartele Schengen pentru România şi Bulgaria.
 Vizualizări articol: 348 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comisie PE: Consiliul UE să ne trimită,până pe 2 mai, rapoartele Schengen pentru România şi Bulgaria0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei