Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 feb 2011 - Anul XVI, nr. 28 (4626)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tutilescu: Acţiunea de la Siret n-a fost "o campanie", e parte din Strategia anticorupţie a MAI

 

Secretarul de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI), Marian Tutilescu, a declarat, ieri, că acţiunea de la Vama Siret "n-a fost un exemplu, nu e o campanie" pentru a le demonstra partenerilor europeni că justiţia română funcţionează, ci este parte din Strategia anticorupţie a MAI.

Marian Tutilescu a precizat că în operaţiunea de la Siret au fost implicate structurile de arme şi cele informative ale Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), fiind vorba despre aplicarea Strategiei naţionale anticorupţie la nivelul ministerului.

Tutilescu a menţionat că este conştient, de asemenea, că unii parteneri europeni ai României şi-au exprimat neîncrederea în capacitatea autorităţilor de a securiza frontierele, însă a asigurat că acţiunea de ieri "n-a fost un exemplu, nu e o campanie", ci este o operaţiune care va avea continuitate. Potrivit secretarului de stat, într-adevăr, acţiunea de la Siret poate să capete şi astfel de interpretări şi este bine ca partenerii României să ştie că "sistemul funcţionează".

"Să fim serioşi totuşi, contrabanda cu ţigări nu îi afectează atât de mult pe partenerii noştri, mai mult îi afectează migraţia clandestină", a subliniat Tutilescu, amintind că o bună activitate de combatere a contrabandei cu ţigări este în interesul României şi al bugetului de stat.

Întrebat la ce interpretări se aşteaptă în Europa referitor la acţiunea de la Siret, Tutilescu a răspus că se aşteaptă şi la interpretări corecte, în majoritate, însă nu exclude "interpretările de genul «Iată, în România există corupţie!»".

Marian Tutilescu şi directorul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională, Mihai Friptu, au participat, ieri, la prezentarea Centrului Naţional SIS (Sistemul Informatic Schengen), subordonat Departamentului Schengen condus de secretarul de stat.

Peste 70 de persoane - poliţişti de frontieră, vameşi şi contrabandişti - sunt vizate într-o anchetă derulată de DNA şi DGA privind activitatea de la Punctul de Trecere a Frontierei Siret. Acestea au fost duse, ieri dimineaţă, la audieri, cu mandate de aducere.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tutilescu: Acţiunea de la Siret n-a fost "o campanie", e parte din Strategia anticorupţie a MAI.
 Vizualizări articol: 742 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 1 vot
Tutilescu: Acţiunea de la Siret n-a fost "o campanie", e parte din Strategia anticorupţie a MAI2.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   PE LANGA TIGARI trimis de
( 4 feb 2011, 13:00:22
EU SINCER SA FIU NU SANT AFECTAT DE TRAFICUL DE TIGARI CARE SE PRACTICA , CEEA CE MA DERANJEAZA ESTE FAPTUL CA PE LANGA ACELE TIGARI CARE TREC PRIN VAMA FARA SA FIE CONTROLATE , SE POT ASCUNDE SI ALTE SUBSTANTE MULT MAI PERICULOASE CARE AR PUTEA SA-MI PUNA IN PERICOL COPII, SAU DIFERITE ARME CARE SA FIE FOLOSITE PENTRU LUCRURI MURDARE , ASTA INTRADEVAR MA DERANJEAZA.EU AM CIRCULAT MULT PRIN STRAINATATE DIN 1990 INCOACE, SI CEEA CE SE INTAMPLA INAINTE IN VAMA ADICA TREBUIA SA DAI SPAGA ORI CA ERAI IN REGULA ORI CA NU , ASTA NU SE MAI INTAMPLA SI ASTAZI, CEEA CE ESTE UN PAS INAINTE , ASA CA ...........UN SUT IN FUND , UN PAS INAINTE, TINETEO TOT ASA DOMNILOR DE LA ;M.A.I.siD.N.A.
2.   Gabita trimis de
( 4 feb 2011, 20:48:31
Hai sa nu mai criticam si sa mediatizam acest caz cu vamesi si politisti din Siret .Sant alte cazuri mai grave care se intampla in Romania cum ar fi sistemul medical unde daca nu dai mita mori pe loc.Asta e Romania.
3.   Trebuie generalizat ! trimis de
( 4 feb 2011, 21:00:56
Intradevar ceia ce s-a intamplat la vama Siret este socant dar trebuie extins si la celelalte vami fiindca si acolo sunt lucratori care sunt pasibili de fapte asemanatoare cu cele de la Siret . Ar fi corect ca odata sa fie curatate vamile de acesti lucratori care ne fac numai deservicii cu comportamentul lor. De asemenea ar trebui verificati si aceia care au beneficiat de pe urma acestor lucratori incorecti .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei