Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 feb 2011 - Anul XVI, nr. 28 (4626)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Acuzaţii

Sindicaliştii din educaţie susţin că secretarele din şcoli au primit dispoziţii să nu dea dascălilor salariile câştigate în instanţă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Membrii Uniunii Judeţene a Sindicatelor din Învăţământ, Sport, Cultură şi Protecţia Copilului Pro-Educaţia Suceava sunt nemulţumiţi deoarece la şedinţa cu secretarele din unităţile şcolare din judeţ, care a avut loc la Inspectoratul Şcolar Suceava, s-au dat dispoziţii acestora în ceea ce priveşte calcularea salariilor angajaţilor din şcoli. „După o instruire făcută de către Ministerul Educaţiei, conducerea Serviciului Salarizare din cadrul IŞJ Suceava a dat dispoziţii clare secretarelor în ceea ce priveşte modalitatea de calculare a salariilor pentru cadrele didactice”, a declarat Traian Pădureţ, liderul Uniunii Judeţene a Sindicatelor din Învăţământ, Sport, Cultură şi Protecţia Copilului Pro-Educaţia Suceava. Potrivit acestuia, „fără a ţine cont de hotărârea Comisiei de Dialog Social din luna decembrie 2010 convocată de noi, şedinţă la care au participat reprezentanţi de la toate instituţiile implicate, Prefectură, Consiliul Judeţean, Trezoreria Suceava, IŞJ Suceava, fără a ţine cont de sentinţele judecătoreşti definitive şi irevocabile, IŞJ Suceava, prin şefa serviciului salarizare, interzice calcularea corectă a salariilor pentru cadrele didactice îndreptăţite să-şi primească leafa la nivelul lunii decembrie 2010”.

O mare parte din cadrele didactice din judeţ au obţinut hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile pe baza cărora au dreptul să-şi primească salariile conform Legii 330/ 2009 ţinând cont de prevederile Legii 221 / 2008. Unii dascăli din judeţul Suceava au primit pe întreg anul 2010 salariile conform sentinţelor judecătoreşti definitive şi irevocabile, în timp ce alţii şi-au luat banii potrivit acestor hotărâri doar la finalul anului, din cauza deciziei luate în Comisia de Dialog Social din decembrie 2010.

„De la sindicatul nostru aveam o singură excepţie, Şcoala cu clasele I-VIII din Salcea. Cadrele didactice de aici, chiar dacă au fost în posesia unei sentinţe irevocabile, nu şi-au primit salariile corect deoarece primarul din Salcea nu a dorit să avizeze documentaţia corect întocmită”, a mai adăugat Traian Pădureţ.

Acesta a mai declarat că  „primarul Ilie Lungu a preferat să dea la bugetul de stat pe 31.12.2010 aproximativ 400.000 lei, bani necheltuiţi, chiar dacă primise din partea Prefecturii Suceava şi din partea IŞJ Suceava adrese pentru punerea în aplicare a sentinţei respective”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindicaliştii din educaţie susţin că secretarele din şcoli au primit dispoziţii să nu dea dascălilor salariile câştigate în instanţă.
 Vizualizări articol: 780 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sindicaliştii din educaţie susţin că secretarele din şcoli au primit dispoziţii să nu dea dascălilor salariile câştigate în instanţă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Supunere totala trimis de
( 4 feb 2011, 12:47:15
Ce fel de indicatii s-au primit? Verbale? Acestea sunt executate doar de "devotatii partidului pedelist roman". Cand si pedelismul va fi condamnat (mai rau decat conumismul condamnat cu vehementa de iubitul conducator) ce vor face acesti executanti? Ce va spune madam Gusetu atunci? Daca are indicatii scrise, sa ni le arate, ca sa le atacam in instanta. Are dreptate ministrul nostru dragalas si mititel cand spune ca secretarele gresesc atunci cand nu se respecta legea. In multe judete care nu au tinut cont de indicatiile pretioase care incalca legea, profersorii si-au luat salariile corect. La noi in judet, p.u.p.in.c.u.r.ismul e in floare.
2.   * trimis de
( 4 feb 2011, 14:48:17
Eşti pregătit să consideri ,, răsfăţ ’’
Cînd iei cina în familie ?
Nu eu încerc să te învăţ
Ci Băse ( începând de ,, mâine ’’ )

Vei visa în rate , iar prezentul
Insuportabil ţi se va părea
Şi fără să vrei vei pune accentul
Pe ceva ce’nainte nu conta

I ,, firimitura ’’ ... n’o mai arunca
Contabilizeaz’o’n economii
Fiindcă pe viitor , în viaţa ta
Vor fi taxe mai mari ... ştii ?

Ai maşină ? naşpa , vei vedea
Îţi va fi greu să mai mergi cu ea
Carburantul tocmai s’a scumpit
Ai motive să te simţi fericit ?

Cum ? ! Sunt pesimist ? Tu nu ?
Uităte’n jur ! ce vezi ? cum e ?
Nu i-ai da un pumn în gură acu ’
Cuiva ce’ţi spune : să trăiţi bine ?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei