Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 feb 2011 - Anul XVI, nr. 28 (4626)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

De ce oare?

Vameşii corupţi de la Siret, ţinuţi în braţe de şefii de la Bucureşti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Sindicatul „Pro Lex” susţine, referitor la situaţia de la Vama Siret unde zeci de poliţişti şi vameşi sunt acuzaţi de corupţie şi trafic de ţigări, că aceasta este o consecinţă a faptului că în ultimii ani „cei care îşi fac datoria sunt îndepărtaţi de la locul de muncă sau destituiţi”.

„Dacǎ în urmǎ cu câţiva ani, vameşii care constatau mărfuri de contrabandǎ sau fapte de evaziune fiscalǎ erau recompensaţi, în ultimii ani, cei care îşi fac datoria sunt îndepărtaţi din acele locuri de muncǎ sau chiar destituiţi”, potrivit unui comunicat transmis ieri de Sindicatul „Pro Lex”.

Reprezentanţii sindicatului acuză mai multe „intervenţii care ar fi fost făcute de autorităţile fiscale”.

Într-unul din cazuri, sindicaliştii spun că în 2010, liderul de sindicat Ioan Tudor a fost schimbat din funcţia de şef al Biroului Vamal Siret, în ziua în care a avut douǎ capturi de ţigări, iar după alte trei zile, a fost mutat la peste 60 kilometri de locul de muncǎ, fiind numitǎ o altǎ persoanǎ în funcţia pe care acesta o deţinea. Instanţa de judecatǎ i-a dat câştig de cauzǎ sindicalistului, dar persoanele reţinute pentru contrabandǎ au fost puse în libertate.

„Pro Lex” solicitǎ public ca acţiunile de cercetare penalǎ sǎ meargă „până la adevăraţii beneficiari”, se arată în comunicat.

 

Un subiect pe care Monitorul de Suceava l-a tratat pe larg şi în exclusivitate

Despre acest subiect, ziarul Monitorul de Suceava a vorbit în exclusivitate în mai multe ediţii.

De exemplu, în ediţia din 16 august 2010, sub titlul „Schimbat din funcţie la şapte zile de la numire”, cotidianul nostru a detaliat ce s-a petrecut cu Ioan Tudor. Ulterior, pe 18 şi 19 august 2010, am publicat alte două materiale, în care Ioan Tudor a vorbit despre potlogăriile din Vama Siret, dar şi despre impasibilitatea şefilor săi, atât de la nivel regional, de la Iaşi, cât şi de la Bucureşti.

Până la urmă, Ioan Tudor a ajuns în justiţie. Culmea e că instanţele au decis repunerea sa în funcţie, numai că reprezentanţii ANAF nu s-au obosit prea tare să ducă la îndeplinire sentinţa. Aşa se face că timp de câteva luni, la Vama Siret exista un şef desemnat de conducerea de la Bucureşti, care conducea de fapt întreaga activitate, dar şi un al doilea şef, în persoana lui Ioan Tudor, care câştigase în instanţă dreptul de a fi repus în funcţie.

Întrebarea care s-a pus atunci, dar valabilă şi astăzi, este pe cine a deranjat Ioan Tudor şi ce jocuri de interese a bulversat în puţinele zile petrecute în fruntea Vămii Siret. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vameşii corupţi de la Siret, ţinuţi în braţe de şefii de la Bucureşti.
 Vizualizări articol: 838 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 12 voturi
Vameşii corupţi de la Siret, ţinuţi în braţe de şefii de la Bucureşti4.7512

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei