Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 31 ian 2011 - Anul XVI, nr. 24 (4622)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

DIICOT: Anchetă după ce Holcim a sesizat transfer neautorizat de.certificate de emisii de gaze

Luni, 31 Ianuarie 2011 (14:21:04)

DIICOT a început urmărirea penală "in rem" în cazul în care Holcim a sesizat transferul neautorizat a 1,6 milioane certificate de emisii de gaze cu efect de seră în valoare de 24 milioane de euro, procurorii solicitând comisii rogatorii în Italia, Marea Britanie, Belgia, Israel şi Liechtenstein.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală fac cercetări în dosarul penal nr. 332/D/P/2010 pentru acces fără drept la un sistem informatic şi transfer neautorizat de date dintr-un sistem informatic, informează, luni, DIICOT.

În acest caz, în 26 noiembrie 2010, SC Holcim SA, prin reprezentanţii săi legali, a sesizat DIICOT cu privire la faptul că, în 16 noiembrie 2010, au fost iniţiate zece operaţiuni de transfer neautorizat de certificate de emisii de gaze cu efect de seră din două conturi atribuite acestei societăţi, deschise la Registrul Naţional al Emisiilor de Gaze cu Efect de Seră( Registrul Naţional GES).

În total, au fost transferate neautorizat un număr de 1.600.000 de certificate, în valoare de aproximativ 24.000.000 de euro ( valoarea de piaţă a unui certificat fiind de aproximativ 15 euro), arată procurorii DIICOT.

"În acest caz, procurorii DIICOT au dispus începerea urmăririi penale "in rem", sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prev. de art. 42 alin 1-3 şi art. 44 alin. 1 şi 2 din Legea nr. 161/2003 şi au obţinut autorizaţii în vederea efectuării de percheziţii asupra unor sisteme informatice", potrivit sursei citate.

În cauză au fost transmise cereri de comisie rogatorie către autorităţile judiciare competente din Italia, Marea Britanie, Liechtenstein, Belgia şi Israel, pentru obţinerea de date şi informaţii necesare legalei soluţionări a cauzei.

Procedurile administrative legate de tranzacţiile cu certificate CO2 nu au fost demarate la iniţiativa autorităţilor judiciare române, măsurile aparţinând, în exclusivitate, instituţiilor cu competenţe în domeniu, precizează DIICOT.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului DIICOT: Anchetă după ce Holcim a sesizat transfer neautorizat de.certificate de emisii de gaze.
 Vizualizări articol: 613 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
DIICOT: Anchetă după ce Holcim a sesizat transfer neautorizat de.certificate de emisii de gaze0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei