Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 31 ian 2011 - Anul XVI, nr. 24 (4622)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

„Prizonieri” în garaj

Un afacerist şi-a sechestrat soţia, vecina şi doi călugări aduşi să-i refacă căsnicia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Scene incredibile şi greu de explicat s-au petrecut, vineri seară, în garajul unui bloc de pe strada Mărăşeşti din municipiul Suceava, doi călugări, aduşi tocmai de la o mănăstire din Neamţ, şi două femei fiind sechestraţi mai bine de o oră, sub ameninţarea pistolului şi cu focuri de armă, de către patronul unei case de schimb valutar din localitate.

Agresorul este chiar soţul uneia dintre femeile ţinute captive şi a ajuns în spatele gratiilor, fiind arestat preventiv sâmbătă seară.

 

I-a pus să urmărească un film cu el şi soţia sa

Afaceristul cu pricina, Sorin Rotariu, în vârstă de 41 de ani, dăduse în ultima perioadă în patima alcoolului.

Căsnicia sa scârţâia serios, iar pe data de 17 ianuarie a.c., susţin surse judiciare, şi-ar fi lovit soţia, motiv pentru care era cercetat de poliţie pentru loviri şi alte violenţe.

Vineri, 28 ianuarie a.c., Rotariu a invitat la Suceava doi călugări de la mănăstirea Sf. Cruce din comuna Brusturi, judeţul Neamţ, lăcaş de cult la care proprietarul casei de schimb valutar mergea periodic şi dona diferite sume de bani.

Motivul era acela de a-l ajuta să-şi refacă căsnicia.

Era în jur de ora 20:00 când şi-a chemat soţia, doi vecini, care îi sunt şi cumetri, şi pe cei doi călugări, Vasile Nacu, în vârstă de 76 de ani, şi Iacob Samsonescu, de 51 de ani, şi i-a invitat în garajul său de la demisolul blocului în care locuieşte, pentru aplanarea unei stări conflictuale mai vechi între el şi cea căreia i-a jurat iubire veşnică la altar.

În garajul respectiv, potrivit unor surse apropiate anchetatorilor, Rotariu, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, a prezentat pe un laptop un clip video cu mai multe imagini şi fotografii cu el şi soţia sa.

La un moment dat, însă, patronul casei de schimb valutar şi-a ieşit din fire şi a început să se certe cu soţia sa, o parte dintre cei prezenţi reuşind să iasă afară.

 

A încuiat uşa la garaj şi a tras trei focuri de armă

Sorin Rotariu a început să devină din ce în ce mai agresiv şi a scos un pistol, ameninţându-şi consoarta şi încuind uşa la garaj, spunându-le celor patru persoane din interior că nu au voie să iasă.

În acel moment, în garaj se aflau soţia valutistului, o vecină de-a celor doi, precum şi cei doi monahi de la Neamţ.  

Pentru a fi şi mai convingător, Rotariu a tras trei focuri de armă în podeaua garajului şi a început să-şi înjure soţia, pe care, au declarat ulterior martorii, a şi lovit-o.

Aproape o oră, soţia lui Rotariu, vecina celor doi şi călugării au asistat la scenele înfricoşătoare, cu bărbatul înarmat care făcea un scandal monstru şi îi ţinea captivi în garaj.

 

Poliţia: „Asupra sa au fost găsite un pistol cu gaze şi un încărcător cu şase cartuşe, deţinute legal”

În jurul orei 21:30, unul dintre vecini a sunat la 112 şi a alertat poliţia, la faţa locului fiind trimişi judiciarişti din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale, precum şi luptători din cadrul Serviciului Poliţiei de Intervenţie Rapidă (SPIR). Cu glonţ pe ţeavă, poliţiştii erau pregătiţi să facă chiar uz de armă, dacă ar fi fost nevoiţi.

Un poliţist care îl cunoştea de mai multă vreme pe patronul casei de schimb valutar l-a rugat să iasă până afară, pentru a discuta cu el, iar odată ieşit din garaj, omul legii l-a imobilizat şi încătuşat.

„Asupra sa au fost găsite un pistol cu gaze şi un încărcător cu şase cartuşe, deţinute legal. Au fost ridicate pistolul în cauză, cu încărcătorul aferent şi trei tuburi de cartuş pentru muniţie cu gaz, care vor fi examinate în condiţii de laborator”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, inspectorul principal Gabriel Panţiru.

 

Arestat 29 de zile, pentru trei infracţiuni

Sorin Rotariu a primit ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore şi şi-a petrecut noaptea de vineri spre sâmbătă în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

Sâmbătă după-amiază, escortat de mascaţi şi cu cătuşe pe mâini, afaceristul a fost adus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava, iar după câteva ore de audieri, procurorul de caz a decis să-l ducă pe Rotariu în faţa judecătorilor cu propunere de arestare preventivă.

Spre seară, aproape de ora 20:30, patronul casei de schimb valutar a aflat că se va întoarce pentru cel puţin 29 de zile în celula din arestul poliţiei.

Sorin Rotariu a fost arestat preventiv pentru trei capete de acuzare: loviri sau alte violenţe, lipsire de libertate în mod ilegal şi folosirea fără drept a unei arme de foc neletală.

 

Unul dintre călugării sechestraţi: „El are ceva psihic sau se întâmplă ceva din alte privinţe”

Cei doi călugări sechestraţi de Sorin Rotariu s-au întors la mănăstirea din comuna nemţeană Brusturi, iar sâmbătă seară erau încă în stare de şoc, după toate cele petrecute.

Monahul Vasile Nacu mărturiseşte că „era o tensiune mare între soţie şi el (n.r. - Sorin Rotariu)... am căutat să-l potolesc prin metodele cuvintelor duhovniceşti, să-l scot din situaţia în care se afla. A tras cu pistolul ca să o sperie pe soţie. Îl rugăm pe Bunul Dumnezeu să-i lumineze mintea acestui Sorin şi, altădată, să-i fie lecţie de învăţătură”.

Călugărul Iacob Samsonescu îl descrie pe Sorin Rotariu drept o persoană echilibrată, cu un comportament cât se poate de normal şi nu îşi poate da seama ce s-a întâmplat cu acesta. „Normal că m-am speriat, ştiindu-l un om foarte capabil... El are ceva psihic sau se întâmplă ceva din alte privinţe”, explică şi celălalt monah sechestrat aproape o oră în garajul familiei Rotariu.

 

Susţine că a adus călugării să îl scape de farmece

În timpul audierilor, ne-au mărturisit surse judiciare, Sorin Rotariu a recunoscut că a făcut scandal şi că a tras cu arma, declarând că a fost o ceartă cu soţia sa şi că nu a avut nici o clipă intenţia de a sechestra pe cineva.

Iniţial, se vehicula varianta că valutistul ar fi adus călugării pentru a se jura în faţa soţiei că nu mai pune gura pe alcool.

La audieri, însă, bărbatul a declarat că a apelat la monahi, pentru a scăpa de farmecele pe care i le face soţia sa.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un afacerist şi-a sechestrat soţia, vecina şi doi călugări aduşi să-i refacă căsnicia.
 Vizualizări articol: 1740 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.11/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.1 din 9 voturi
Un afacerist şi-a sechestrat soţia, vecina şi doi călugări aduşi să-i refacă căsnicia3.159

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   :)) trimis de
(31 ian 2011, 11:29:50
Comedia de pe lume. Bine ca nu a impuscat monahii sau mai rau, pe sotie ! Probabil ca l-a influentat in mod negativ Catedrala de pe Marasesti ! Asa-i cand banii obstii se duc aiurea. Cad pacatele pe oameni nevinovati !laughing)
2.   Teatru Sucevean! trimis de
(31 ian 2011, 11:40:06
- numai la Suceava se poate intampla asa ceva. inca odata se confirma statisticile care arata ca Suceava are cel mai mare garad de incultura, prostie, inapoiere educativa si mintala.
3.   Haha trimis de
(31 ian 2011, 12:08:11
Cine ia dat la asta pistol cu gaze nu vedeti ce faci de psihopat are? Sunt curios cat a platit pentru examenul psihologic pentru a putea intra in posesia pistolului ..... 100, 200 euro?happy
3.1  RE: Haha trimis de
(31 ian 2011, 12:27:33
Nu a platit nimichappy Pur si simplu a achitat tariful normal pentru ex psihologic iar cel de acolo i-a dat un test gata completat !
4.   Din ciclul, "Cascadorii rasului" trimis de
(31 ian 2011, 12:23:15
Monitorul de Suceava ne prezinta:"videoclipul" publicitar, " Binecuvantarile pemparsului",si spun aceasta fiindca situatia foarte tensionata a generat o "eruptiei" necontrolate de adrenalina si,cu siguranta, de miros de...kakao mirean si... monahal!De aceea spun ca, de multe ori,detinerea ,"la purtator",a unui pempars este total benefica si binevenita!Ma gandesca la bietii "consilieri"manastiresti care sperau se se aleaga cu niscaiva sute de euroi de pe urma serviciilor prestate ,si cand colo, va trebui sa le citeasca staretul din ceasloave in trei schimburi ca sa scoata frica din ei, si sa-i umple din nou cu evlavie,nu cu...ce-au patit ei...
4.1  RE: Din ciclul, "Cascadorii rasului" trimis de
(31 ian 2011, 16:16:58
nu putea sectarul din tine sa scape ocazia de a si bate joc de doi amarati de popi,nu i asa??maaa!mari curve de oameni sunteti voi!ce treaba au calugarii aia care incercau sa impace o familie cu subiectul articolului?sau acum toti betivii sunt vedete?
4.2  RE: Din ciclul, "Cascadorii rasului" trimis de
(31 ian 2011, 16:45:34
Te-ai trezit,'nea telectualu'? Nu de niste "amarati de popi"incerc sa-mi bat joc dupa cum stramb ma judeci,"drept credinciosule'(si,in general,nu imi bat joc de nimeni!),ci de penibilul situatiei,de faptul ca cei doi nu prea aveau ce cauta la acea impacaciune, ci cu totul alte persoane(parinti,rude f.apropiate,prieteni f.buni,un psiholog...ma intelegi?)Ce sa stie despre ei acei calugari care le cunosc viata cum cunosti si matale despre viata lui Messi(nu mai zic ,de viata lui Mesia!)?Nimic!Unde mai pui faptul ca un popa facut la apelul de seara,in manastiri,nu-i tot una cu unul care a facut un seminar...ma intelegi?Asa ca ,las-o mai moale si gandeste mai in profunzime atunci cand ti-i neamarat sa spui ceva!Desi,nu-i neaparata nevoie sa spui ceva...
5.   Comentariu trimis de
( 1 feb 2011, 11:02:21
Pentru All2011.Esti sigur?:D

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei