Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 31 ian 2011 - Anul XVI, nr. 24 (4622)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Catalin MIHULEAC

Cătălin MIHULEAC


La o Nadia Comăneci, o mie de gimnaste betege

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

S-a întâmplat miracolul ca o apariţiune din presa românească sportivă să nu mă indigneze, să nu mă dezguste sau să mă revolte, ci, dimpotrivă, să-mi mişte sufletul, să mă emoţioneze. Şi, reţineţi, tocmai „Prosport” a reuşit performanţa aceasta; „Prosport”, o gazetă suficient de mocirloasă, care îşi flutură lăutăria profesională ca pe un stindard glorios, scriind mai mult despre isprăvile de alcov ale sportivilor, decât despre performanţele lor de la locul muncii.

Concret, în reportajul „Trista poveste a veselei gimnaste”, apărut în numărul din 27 ianuarie anul curent, este zugrăvită durerea fostei componente a lotului naţional Cerasela Pătraşcu, nevoită să-şi abandoneze pasiunea, mai bine zis meseria, după aproape 12 ani de muncă. Dacă e să folosim un joc de cuvinte, care în mod cert i-ar răsturna cu cracii în sus pe cei de la „Prosport”, am putea spune că accidentările Ceraselei, focalizate în jurul unui genunchi, au purtat-o din intervenţie chirurgicală în intervenţie chirurgicală, până când au reuşit s-o îngenuncheze. În clipa de faţă, fosta sportivă îşi trăieşte lin alunecarea în uitare, undeva prin Deva, înconjurată de doar două medalii şi de o grămadă de frustrări.

Cazul acestei fete lipsite de noroc mi l-a reamintit pe cel al Oanei Petrovschi, altă fostă componentă a lotului naţional, defectată şi ea fizic şi implicit moral de practicarea gimnasticii de performanţă, pe când nici nu adunase 20 de ani de viaţă. Şi ea a fost nevoită să îndure suferinţe atroce la coloană, abia după patru ani de la debutul durerilor putând fi operată fără riscuri. Şi ea a văzut cum e să luneci lin, înghiţit de uitare.

Două cazuri triste, dar câte altele n-or mai fi?! Două cazuri ce-ar trebui să-i pună pe gânduri pe părinţii care vor să-şi îndrume copiii spre acest sport periculos, pe alocuri brutal. E spectaculos şi bine retribuit să te crăcănezi pe bârnă sau să sari învârtindu-te prin aer, aidoma clătitelor, înainte de a ateriza în tigaie, dar preţul plătit face de cele mai multe ori ca efortul să nu merite.

Pentru a obţine o Nadia Comăneci, o mie de gimnaste merg, betege, în cârje.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La o Nadia Comăneci, o mie de gimnaste betege.
 Vizualizări articol: 1198 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.43/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 7 voturi
La o Nadia Comăneci, o mie de gimnaste betege4.457

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ceva adevar exista trimis de
(31 ian 2011, 11:37:59
E cunoscut faptul ca la gimnastica sunt mai multe accidentari , si accidentati, fata de exemplu la box . Unele accidente au consecintele spuse mai sus. ..... Asta e !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Cătălin MIHULEAC
Cătălin MIHULEAC
Mircea Radu IACOBAN
Mircea Radu IACOBAN

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei