Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 31 ian 2011 - Anul XVI, nr. 24 (4622)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dezvoltare

13 firme sucevene au trecut în categoria marilor contribuabili la bugetul de stat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Treisprezece firme din judeţul Suceava au trecut, începând cu data de 1 ianuarie 2011, în categoria marilor contribuabili la bugetul de stat. Potrivit spuselor şefului Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Suceava, Petrică Ropotă, cele 13 firme vor fi administrate direct de către Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili. Acest lucru înseamnă că toţi cei 13 agenţi economici suceveni vor plăti taxele şi impozitele la bugetul de stat direct la Bucureşti şi se vor afla sub controlul direct al Direcţiei Generale de Administrare a Marilor Contribuabili.

Începând cu 1 ianuarie 2011, firmele sucevene care au trecut în categoria marilor contribuabili sunt SC Acet SA, SC Autoservice SRL, SC Betty Ice SRL, SC Daily Group SRL, SC Defel Com SRL, SC Duo Mat SRL, SC Ecuator Holding SRL, SC General Construct SRL, SC G.I.D Bucovina Ro SRL, SC Loial Impex SRL, SC Lovers România SRL, SC Novafil SRL şi SC Tehno World SRL.

La încadrarea în categoria marilor contribuabili s-a luat în considerare cifra de afaceri realizată de aceste firme, volumul obligaţiilor plătite la bugetul de stat, valoarea capitalului social, precum şi faptul că în cauză este vorba despre societăţi care nu sunt în procedură de insolvenţă sau de faliment.

De remarcat faptul că potrivit bilanţului depus pentru anul 2009, cele 13 firme au în total o cifră de afaceri în sumă de 796,3 milioane de lei. Astfel, cifrele de afaceri însumate ale celor 13 firme sucevene sunt de aproape 3,5 ori mai mari decât bugetul consolidat al Primăriei Suceava pentru anul 2011.

Dintre cei 13 noi mari contribuabili, cele mai mari cifre de afaceri din anul 2009 au fost realizate de SC Loial Impex SRL – 93,8 milioane de lei, SC General Construct – 79,7 milioane de lei şi SC Betty Ice SRL – 79,37 milioane de lei.

În total, 25 de firme din judeţul Suceava sunt în administrarea Direcţiei pentru Mari Contribuabili de la Bucureşti, printre aceştia numărându-se şi Termica SA Suceava, SC Ambro SA, Egger România SRL, SC Dorna SA şi SC Cominco – Bucovina SA.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 13 firme sucevene au trecut în categoria marilor contribuabili la bugetul de stat.
 Vizualizări articol: 2401 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.43/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 7 voturi
13 firme sucevene au trecut în categoria marilor contribuabili la bugetul de stat4.457

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(31 ian 2011, 19:40:27
afaceri cu statul

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei