Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 dec 2010 - Anul XV, nr. 290 (4581)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Primarul unei comune bistriţene s-a dat singur în judecată nemulţumit că i-a scăzut salariul

Joi, 9 Decembrie 2010 (16:38:52)

Primarul comunei Lechinţa, Romeo Florian (PSD), s-a dat singur în judecată, nemulţumit de diminuarea salariului cu 25 la sută, el declarând că nu are nicio posibilitate legală, în calitate de ordonator de credite, să decidă asupra retribuţiei sale lunare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Dosarul 8453/112/2010 având ca obiect un litigiu de muncă în care Romeo Florian are calitatea de reclamant, iar Instituţia Primarului Comunei Lechinţa calitatea de pârât, a fost înregistrat la Tribunalul Bistriţa-Năsăud şi va fi judecat, pe fond, în data de 19 ianuarie 2011.

Contactat în legătură cu acest subiect, Romeo Florian a declarat că este nemulţumit ca orice bugetar de faptul că i-a fost diminuat salariul cu 25 la sută şi nu are nicio altă pârghie legală să conteste măsura.

"Sunt ordonator de credite, într-adevăr, dar nu pot decide asupra indemnizaţiei mele de primar. Mi-au scăzut şi mie veniturile cu 25 la sută şi am decis să contest măsura în instanţă. Ştiu că sună ciudat ca primarul unei comune să dea în judecată Instituţia Primarului din acea comună, dar nu am altă modalitate legală", a declarat Florian.

El a menţionat că toţi cei 27 de angajaţi ai Primăriei Lechinţa au contestat măsura diminuării salariilor în instanţă, ei urmând să fie reprezentaţi în faţa instanţei de juristul instituţiei.

"Toţi am apelat la judecată, în frunte cu mine şi cu viceprimarul. Nu am informaţii ca şi alţi primari să fi făcut la fel, dar părerea mea este că, până la urmă, toţi vor recurge la această metodă", a spus Florian.

Deja la Tribunalul Bistriţa-Năsăud au fost înregistrate sute de procese deschise de bugetari care contestă măsura diminuării cu 25 la sută a salariilor, decisă de Guvern, fiind vorba de profesori, poliţişti, poliţişti comunitari sau angajaţi ai instituţiilor descentralizate. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul unei comune bistriţene s-a dat singur în judecată nemulţumit că i-a scăzut salariul.
 Vizualizări articol: 540 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primarul unei comune bistriţene s-a dat singur în judecată nemulţumit că i-a scăzut salariul0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei