Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 dec 2010 - Anul XV, nr. 290 (4581)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană: Băsescu încearcă să scape de mine ca de un ghimpe incomod în a doua poziţie în stat

Joi, 9 Decembrie 2010 (14:30:39)

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, joi, că, prin declaraţiile în legătură cu poziţia sa la conducerea Senatului, Traian Băsescu a făcut un gest de "mic intrigant politic", şeful statului încercând să scape de el "ca de un ghimpe incomod în a doua poziţie în stat".

"Se bagă în ordinea de la noi din partid. Este mai degrabă o declaraţie de neputinţă a modului permanent în care încearcă să scape de mine ca de un ghimpe incomod în a doua poziţie a statului român", a spus Geoană.

El a mai declarat că Traian Băsescu are de dat răspuns la două întrebări extrem de simple. "Unu, cum acţionează statul român pentru a demasca fraudarea alegerilor prezidenţiale din 2009, pentru că aceasta este adevărata minciună şi adevărata fraudă morală, politică şi democratică pe care regimul Băsescu a adus-o acestei ţări. Orice altă întrebare este inutilă. Şi întrebarea care frământă poate mai mult decât alegerile de acum un an populaţia României şi poporul român este aceea că domnul Băsescu este în continuare considerat ca principal vinovat pentru distrugerea unei ţări", a declarat Geoană.

El a adăugat că un preşedinte care a ajuns la o cotă de popularitate de 8% - "un record nemaintâlnit în istoria României şi undeva în lumea democratică" - arată că acesta a pierdut fundamental încrederea cetăţenilor şi "degeaba încearcă să jignească sau să încaiere categorii sociale".

"România nu este o ţară de mămici şi de bebeluşi, România nu este o ţară de bugetari şi de asistaţi sociali, România nu este o ţară de imigranţi economic care fug de acasă şi sunt încurajaţi să plece de acasă de şeful statului pentru a căuta în alte ţări o viaţă mai bună. Aceasta este întrebarea fundamentală şi aceasta este marea minciună pe care Traian Băsescu o propagă în România deja de prea mulţi ani", a mai spus Geoană.

Pe de altă parte, preşedintele Senatului a condamnat "maniera incalificabilă în care domnul Băsescu continuă să dezonoreze instituţia prezidenţială şi Armata Română".

"Declaraţia de ieri (miercuri - n.r.), în care spune că domnia sa a decis cine să primească onorul la Ziua Naţională a României este de fapt un autodenunţ şi o incitare la dezordine constituţională. Nu mofturile domnului Băsescu, nu preferinţele domnului Băsescu determină cine şi în ce poziţie se află în ierarhia statului român. Poate să nu-i placă de Geoană, poate să-l iubească pe Boc, dar nu aceasta este maniera în care funcţionează un stat democratic şi un stat constituţional. Nu poţi să schimbi ordinea de precădere a statului român, pentru că domnul Băsescu nu a luat România acasă şi nu reprezintă România, reprezintă un locatar temporar acolo sus, la Cotroceni", a mai spus Geoană. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană: Băsescu încearcă să scape de mine ca de un ghimpe incomod în a doua poziţie în stat.
 Vizualizări articol: 551 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geoană: Băsescu încearcă să scape de mine ca de un ghimpe incomod în a doua poziţie în stat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei