Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 27 nov 2010 - Anul XV, nr. 280 (4571)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Peste 400 de cetăţeni moldoveni votaseră, la secţiile din România, în primele ore ale dimineţii

Duminică, 28 Noiembrie 2010 (13:22:53)

Peste 400 de cetăţeni moldoveni votaseră, în primele ore ale dimineţii, la cele opt secţii de votare deschise pe teritoriul României, au declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentanţi ai secţiilor de votare.

Cetăţenii moldoveni s-au putut prezenta la urne începând de la ora 7.00, iar, până la ora 9.00, peste 400 îşi exprimaseră deja opţiunea electorală la cele opt secţii de votare deschise în România.

Două dintre aceste secţii de votare funcţionează la Bucureşti, la sediul ambsadei, respectiv la sediul secţiei consulare din Bulevardul Eroilor. De asemenea, câte o secţie de votare a fost deschisă în Iaşi, Timişoara, Cluj-Napoca, Braşov, Galaţi şi Constanţa.

La sediul ambasadei, printre primii alegători s-a numărat ambasadorul Iurie Reniţă, care a precizat că a votat pentru "un viitor democratic şi european".

El a mai spus că reprezentanţii secţiilor de votare îşi doresc o prezenţă cât mai mare la vot.

La sediul ambasadei se formase deja, la ora 10.00, o coadă, în majoritate fiind vorba despre studenţi veniţi de la Craiova şi Piteşti, unii dintre ei purtând drapele.

Oficial, pe teritoriul României sunt 20.000 de cetăţeni moldoveni înscrişi în registrele consulare ale ambasadei Republicii Moldova la Bucureşti, dar numărul ar putea fi în realitate mai mare dacă se adaugă turişti, persoane aflate în tranzit şi alte categorii.

Cetăţenii moldoveni sunt aşteptaţi la urne până la ora 21.00, având nevoie pentru a vota de paşaport, inclusiv cel expirat sau de livretul de marinar.

În Republica Moldova are loc un scrutin legislativ anticipat. Alegerile sunt esenţiale pentru stabilirea viitoarei conduceri a ţării, dat fiind că Parlamentul rezultat în urma alegerilor de duminică va desemna preşedintele. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 400 de cetăţeni moldoveni votaseră, la secţiile din România, în primele ore ale dimineţii.
 Vizualizări articol: 458 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 400 de cetăţeni moldoveni votaseră, la secţiile din România, în primele ore ale dimineţii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei