Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 27 nov 2010 - Anul XV, nr. 280 (4571)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Câmpulung

Noile marcaje rutiere sperie caii înhămaţi la atelaje

Noile marcaje moderne plasate pe carosabilul DN 17 după reabilitare primesc laude de la şoferi, dar au adus la disperare căruţaşii. Cauza constă, noaptea, în micile piese de plastic care reflectă lumina la delimitarea sensurilor de mers, iar ziua problema e generată chiar de reproducerea pe carosabil, cu vopsea roşie, a unor indicatoare rutiere. Numeroşi căruţaşi din Câmpulung Moldovenesc şi Vama au avut surprize neplăcute în trafic pentru că, neobişnuiţi cu aşa ceva, caii încearcă disperaţi să ocolească zonele “roşii” şi pătrund brusc pe contrasens, existând astfel chiar riscul producerii de accidente. În alte situaţii, animalele se opresc pur şi simplu în faţa desenelor de pe asfalt, iar conducătorii căruţelor sunt siliţi să coboare din atelaje şi să forţeze caii să înainteze, pentru a debloca şirul de maşini format în urma lor. Căruţaşii înfuriaţi au tendinţa de a biciui animalele rebele, ceea ce nu reprezintă, însă, decât un element în plus care poate favoriza implicarea atelajului în accidente.

Poliţia Rutieră din Câmpulung Moldovenesc ne-a precizat că nu au existat deocamdată evenimente rutiere provocate de această problemă, dar situaţia, inedită în felul ei, este monitorizată atent. Cel puţin până când animalele de tracţiune se vor obişnui cu noutăţile, poliţiştii admit că nu există măsuri speciale de educaţie rutieră pentru cai, dar recomandă căruţaşilor să folosească numai rutele alternative, acolo unde există, să nu circule în nici un caz noaptea cu atelajele pe DN 17, să echipeze solid caii despre care ştiu că reacţionează nervos în trafic, să-i stăpânească ferm îndeaproape şi, mai ales, să renunţe la obiceiul de a se urca beţi în căruţă şi de a aştepta să se descurce caii singuri în găsirea drumului spre casă.

Poliţiştii câmpulungeni avertizează că, în cazul implicării într-un eveniment rutier a unui atelaj al cărui conducător nu şi-a luat măsurile legale de semnalizare şi siguranţă, faptul că nu sunt obişnuiţi caii cu marcajele moderne nu este o scuză şi nu îl poate scuti pe căruţaş de consecinţele legale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Noile marcaje rutiere sperie caii înhămaţi la atelaje.
 Vizualizări articol: 727 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Noile marcaje rutiere sperie caii înhămaţi la atelaje5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Carute trimis de
(27 nov 2010, 11:26:28
Din cate stiu circulatia carutelor pe drumurile nationale e strict interzisa . Dar asta e , Romania a ramas din toate punctele de vedere in evul mediu , cata preocupare pe militieni pt carute ...Era bine sa modernizeze DN17 avand in vedere doar necesitatile carutasilor , ceva de genu ... din 500m in 500m cate o bodega cu pripon , din 1km in 1km cate un fanar pentru cai etc... Cand o aud pe aia cu " turism in Bucovina " ma gandesc ca e incomplet sloganul , corect era "turism medieval in Bucovina "
1.1  RE: Carute trimis de
(27 nov 2010, 11:59:11
Aveti dreptate, circulatia carutelor pe drumuirile nationale este interzisa conditionata de amenajarea de catre administratorul drumului a unor drumuri destinate pentru astfel de vehicule. Totodata stau si ma gandesc ca acei oameni care circula cu carutele nu umbla doar ca nu au ce face acasa sau ca nu le sta bine cu bani in buzunar ci doar cauta sa traiasca si ei cumva , avind in vedere ca cea mai mica amenda pentru un carutas este de 540 lei iar maxima de pina la 1200 lei.Problema carutelor este una sociala , care ne priveste pe toti (toti avem patrinti la tara, bunici, etc) ,si pe mine ma deranjeaza noaptea astfel de vehicule insa incerc sa fiu prudent si sa-i tratez cu indulgenta! Domnul flutur se batea cu pumnul in piept ca va amenja aceste drumuri, deci sa ii dam crezare si sa asteptam sa vedem daca se tine de cuvint!
1.2  RE: Carute trimis de
(27 nov 2010, 14:01:18
@opiniasv

Mi-as dori sa fii plin de indulgenta cand iti apar noaptea in fata, in curba, fara nici o lumina (si ai si un copil in masina), sa fii plin de indulgenta cand stai in spatele carutei in centru sau cand intra in intersectie fara sa se asigure pt. ca n-au nici cele mai elementare idei de reguli de circulatie (si daca au ii doare la basca), sa fii indulgent cand sunt pe DN desi exista ruta ocolitoare prin sate (dar prefera sa mearga pe asfalt, nu pe pietre si prin praf), cand umbla cu caruta plina de fan fara cea mai mica semanlizare sau e condusa de un copil care nici nu stie sa citeasca sau de unul atat de beat ca nu vede drumul. Si lista ar putea continua la nesfarsit. Si, da, am parinti la tara, pe care nu-i chem la Suceava cu caruta, ci merg eu cu masina la ei, si-i ajut atunci cand au nevoie.
1.3  RE: Carute trimis de
(27 nov 2010, 14:50:46
Esti fericit ai masina, toti avem masini, toti suntem corecti ....hai sa-i eutanasiem! Am copil, circulk cu masina zilnic, fooarte mult , am vazut ca sunt si carutasi nesimtiti dar asta nu insemna ca toti is la fel , iar despre rute ocolitoare , sa fim seriosi! Cind iti e foame si nu ai ce da la copii sa manance nus daca te mai doare de amenzi, ca poate sa te omoare vre-o masina.....! Avem pareri si idei , [pate adevarul e undeva la mijloc!
2.   Carute trimis de
(27 nov 2010, 16:07:40
foamea nu e o scuza , functioneaza doar in cazul tiganilor , sunt oameni gospodari la sate care au muncit sa treaca de la caruta la tractor , rareori am vazut un carutas cu bun simt . oare cat ar tine scuza cu foamea in cazul unui talhar ? am bunici la tara , sunt cu mai mult simt decat unii oraseni au munci si inca muncesc la 80 de ani nu cer nu cersesc ca sa isi asigure necesarul . am intalnit foarte des carute incarcae agabaritic cu fan circuland pe asfalt desi acostamentul cu pietris era destul de incapator sa circule
3.   Alo politia ! trimis de
(27 nov 2010, 16:51:55
Oare cand se va hotara politia sa actioneze in conformitate cu legea ? Eu vad ca sunt pareri contradictorii insa trebuie odata sa ne hotaram si sa respectam legea, altfel in continuare vor fi multe accidente din cauza carutasilor, si straini care circula pe drumurile noastre nu au cuvinte de lauda vizavi de circulatia carutelor pe drumurile nationale si nu numai pe DNci si pe celelalte ( judetene ). Ar fi timpul ca aceasta problema sa fie luata in serios pentru ca pana acum s-a simulat ca se iau masuri .
4.   Lol trimis de
(27 nov 2010, 19:21:41
Domnilor MILITIENI nu trebuie sa se obisnuiasca caii cu semnele reflectorizante de pe asfalt si nu trebuie sa dati voi alte indicatii puierile , carutile nu au ce cauta pe drumurile nationale si cu asta basta . Aplicati legea si gata . Eu ca sofer daca circul fara asigurare la masina suport consecintele , asa trebuie sa supotre fiecare care nu respecta legea. Si eu am avut bunici la tara dar cand veneau la mine isi puneau haine bune si veneau cu trenul sau autobuzul. Majoritatea care circula prin oras cu caruta daca ii claxonezi sunt in stare sa-ti dea in cap si au asa o privire de cum ti-ai permis tu sa-i deranjezi pe ei in trafic.
Dar nu asta ma deranjeaza cel mai mult , o caruta doua prin oras, pericolul este caruta in trafic nesemnalizata. Daca ai ghinionul sa vina cineva din fata noaptea si mai are si niste becuri de alea nesimtite de 90W ca de suntem in Romania si nu te controleaza nimeni ai cea mai mare sansa sa te vezi la stirile Pro de la ora 17.
5.   Motive trimis de
(29 nov 2010, 10:06:42
Oricare ar fi motivele pentru care circula carutele, nu au nici o scuza. Cel putin daca ar respecta legile specifice . Sa fie semnalizate pe timp de noapte, veste reflectorizante, sa circule cat mai aproape de marginea drumului si nu pe centru, etc.
Dar ti-ai gasit circula beti , dormind in caruta, fara felinare, fara a semnaliza cand o iau la stanga , se gred stapanii soselei ca si soferii de altfel. Exista o singura solutie : Aplicarea legii pentru toti fara nici un fel de clementa. Clar!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei