Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 nov 2010 - Anul XV, nr. 276 (4567)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Taximetriştii independenţi protestează, miercuri, în Piaţa Victoriei

Marţi, 23 Noiembrie 2010 (17:17:30)

Taximetriştii independenţi vor protesta, miercuri, timp de trei ore, în Piaţa Victoriei, solicitând anularea prevederilor de plată retroactivă pe ultimii cinci ani a asigurărilor de sănătate de către persoanele fizice autorizate.

Mitingul este organizat de Asociaţia pentru Drepturile Taximetriştilor Independenţi (ADTI), între orele 11.00 şi 14.30.

Preşedintele ADTI, Viorel Radu, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că la mitingul din Piaţa Victoriei vor participa aproximativ 1.000 de persoane. El a precizat că taximetriştii independenţi vor veni la protest cu maşinile, având aprobare ca acestea să staţioneze pe Bulevardul Aviatorilor.

Viorel Radu a precizat că ADTI a solicitat municipalităţii autorizaţie şi pentru un marş de protest, însă cererea a fost respinsă, astfel că miercuri va avea loc doar mitingul din faţa sediului Guvernului.

În timpul protestului taximetriştilor independenţi va fi restricţionat traficul rutier în zona Pieţei Victoria, a anunţat Primăria Capitalei.

Astfel, între orele 11.30 şi 14.30 şoferii nu vor putea circula pe breteaua de legătură dintre strada Paris şi Şoseaua Kiseleff, iar între orele 10.45 şi 14.45 se va restricţiona circulaţia rutieră pe benzile I, II şi III de pe Bulevardul Aviatorilor, între strada Arh. Ion Mincu şi Piaţa Victoriei, pe sensul spre Piaţa Victoriei. Totodată, circulaţia rutieră pe Bulevardul Aviatorilor, pe sensul spre Piaţa Victoriei va fi deviată din Piaţa Charles de Gaulle, în acelaşi interval orar.

Municipalitatea a precizat că în timpul protestului nu va fi blocat accesul şi nu va fi perturbată buna desfăşurare a activităţii instituţiilor din zona Pieţei Victoria.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, face un apel la bucureşteni să folosească, pe cât posibil, mijloacele de transport în comun şi să evite zonele unde va fi traficul restricţionat, pentru a evita blocajele.

Totodată, între orele 10.45 şi 15.00, din cauza mitingului organizat de taximetriştii independenţi, autobuzele care circulă prin zona Pieţei Victoria vor avea trasee modificate.

Astfel, autobuzele liniei 122 vor circula pe traseul de bază numai între Cartierul Latin şi Piaţa Romană, cele de pe linia 300 vor merge pe traseul de bază între Clăbucet şi intersecţia Bulevardului Ion Mihalache cu strada Buzeşti, apoi pe un traseu modificat prin strada Buzeşti, strada Occidentului, Bulevardul Gheorghe Manu, Bulevardul Lascăr Catargiu, Piaţa Romană, de unde reintră pe traseul actual.

Totodată, autobuzele liniei 381 vor circula pe traseul de bază numai între Piaţa Reşiţa şi Piaţa Romană, iar cele de pe linia 783 vor merge pe ruta de bază până la Piaţa Arcul de Triumf, apoi pe un traseu modificat prin Bulevardul Constantin Prezan, Calea Dorobanţilor, Bulevardul Dacia, Piaţa Romană, de unde reintră pe traseul actual.

ADTI a organizat un protest şi la mijlocul lunii septembrie, acţiune la care au participat câteva sute de taximetrişti.

Aceştia cereau atunci anularea prevederilor de plată retroactivă pe ultimii cinci ani a asigurărilor de sănătate de către persoanele fizice autorizate, majorarea tarifului la doi lei pe kilometru şi eliminarea dispecerizării obligatorii.

Totodată, taximetriştii solicitau încadrarea în grupa a doua de muncă din Codul Muncii, pe baza atestatului profesional, şi înfiinţarea unei comisii guvernamentale care să verifice modul de vizare şi eliberare a autorizaţiilor de către Primăria Bucureşti, începând cu anul 2005.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Taximetriştii independenţi protestează, miercuri, în Piaţa Victoriei.
 Vizualizări articol: 567 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Taximetriştii independenţi protestează, miercuri, în Piaţa Victoriei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei