Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 nov 2010 - Anul XV, nr. 276 (4567)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Eveniment

Filmul “Nuntă în Basarabia”, la Universitatea “Ştefan cel Mare”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Grupul de Iniţiativă al Românilor din Basarabia (GIRB), în parteneriat cu Universitatea “Ştefan cel Mare”, vă invită la prima proiecţie din Suceava a filmului “Nuntă în Basarabia”, care va avea loc în prezenţa regizorului Toader Nap şi a actorului Constantin Florescu.

“Nuntă în Basarabia” este o comedie romantică, coproducţie moldo-româno-luxemburgheză, peliculă  majoritar românească, dar care are producători asociaţi din Republica Moldova, actori basarabeni, iar filmările au avut loc în Chişinău. Filmul prezintă povestea unor tineri, el bucureştean, ea din Chişinău, proaspăt căsătoriţi, care decid să facă nuntă cu dar, în speranţa că vor strânge banii necesari avansului pentru o locuinţă.

“Nuntă în Basarabia”, scrisă şi regizată de olteanul Nap Toader (care este căsătorit cu o basarabeancă), a fost premiat la “Tallinn Black Nights Film Festival” în decembrie 2009 cu Premiul Special al Juriului şi la Festivalul Internaţional de Film Comedy Cluj în 2010 cu Premiul Publicului.

“Am fost la premiera filmului la Iaşi, o comedie care spune multe despre asemănările şi deosebirile dintre românii de pe ambele maluri ale Prutului şi prin care ne cunoaştem mai bine. Deşi nu există un cinematograf în Suceava, am considerat că filmul trebuie să ajungă şi aici şi ne bucurăm că şi de data aceasta  avem Universitatea <Ştefan cel Mare> în calitate de partener principal al evenimentului”, ne-a spus Petru Ciolpan, preşedintele GIRB.

Proiecţiile vor avea loc vineri şi sâmbătă, 26 şi 27 noiembrie, ora 18 00, în auditoriumul Joseph Schmidt din corpul F al Universităţii “Ştefan cel Mare”. Preţul unui bilet este de trei lei. Pentru bilete şi alte detalii contactaţi 0756407054 sau 0748257176.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Filmul “Nuntă în Basarabia”, la Universitatea “Ştefan cel Mare”.
 Vizualizări articol: 1164 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Filmul “Nuntă în Basarabia”, la Universitatea “Ştefan cel Mare”5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei