Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 nov 2010 - Anul XV, nr. 276 (4567)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dascălu:Priorităţile mele, îmbunătăţirea imaginii MAI, IGPR, continurea reorganizării Poliţiei

Marţi, 23 Noiembrie 2010 (15:55:23)

Ioan Dascălu, a declarat, marţi, după anunţul numirii lui ca secretar de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor, că activitatea sa vizează îmbunătăţirea imaginii MAI şi, implicit, a Poliţiei Române, precum şi reformarea, restructurarea şi reorganizarea ministerului.

Secretarul de stat Ioan Dascălu, noul şef al Departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică, care până în prezent, timp de trei ani, a ocupat funcţia de ataşat de Interne la Ambasada României din Marea Britanie, a prezentat, marţi, care sunt priorităţile sale în următoarea perioadă.

"Pe termen scurt, activităţile mele vor viza activitatea de îmbunătăţire a imaginii MAI şi creşterea gradului de încredere în această instituţie şi a Poliţiei Române, ca instituţie fanion", a spus Dascălu.

Noul secretar de stat în MAI a adăugat că are în vedere şi "activitatea care se află deja în derulare", respectiv reformarea, restructurarea şi reorganizarea Ministerului de Interne.

Ministrul de Interne, Traian Igaş, a anunţat, marţi, eliberarea lui Dan Valentin Fătuloiu din funcţia de secretar de stat, şef al Departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică, şi numirea în locul acestuia a lui Ioan Dascălu.

Igaş a precizat că deciziile au fost luate în urma verificărilor declanşate în scandalul de la Piatra Neamţ.

Comisarul şef Ioan Dascălu (40 de ani) a fost numit, în 2009, ataşat de Interne al Ambasadei României la Londra.

În perioada 2008-2009, el a fost ataşat adjunct de Interne al Ambasadei României la Londra, după ce în 2006-2007 a fost şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Timiş. A fost cunoscut drept primul şef al IPJ Timiş care nu a terminat Academia de Poliţie.

Dascălu a fost promovat la conducerea IPJ Timiş de Dan Fătuloiu, în perioada în care acesta era şef al Poliţiei Române.

Anterior, Dascălu a ocupat funcţia de şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Arad, decizia de numire fiind semnată atunci de Vasile Blaga, după ce Dascălu a câştigat concursul organizat de MAI.

Timp de trei ani (2000-2002), Dascălu a lucrat în Kosovo, în cadrul misiunii de menţinere a păcii. Pentru o perioadă el a fost comandant adjunct al Poliţiei din Kosovo.

Dascălu a absolvit mai multe cursuri în ţară şi străinatate, dintre care unele organizate de FBI. Comisarul şef a terminat două facultăţi - Hidrotehnica la Timişoara şi Ştiinte Economice la Arad.

Conform declaraţiei sale de avere, din 2009, Ioan Dascălu are o casă de locuit, una de vacanţă şi un apartament, în judeţul Arad. Dascălu mai deţinea, la acea vreme, două autoturisme - un Hyundai şi un Citoren.

El declarase două conturi bancare, în care avea 8.400 de euro şi, respectiv, 12.000 de lire sterline.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dascălu:Priorităţile mele, îmbunătăţirea imaginii MAI, IGPR, continurea reorganizării Poliţiei.
 Vizualizări articol: 741 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dascălu:Priorităţile mele, îmbunătăţirea imaginii MAI, IGPR, continurea reorganizării Poliţiei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei