Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 nov 2010 - Anul XV, nr. 276 (4567)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Igaş: Am cerut eliberarea din funcţie a lui Fătuloiu şi Tobă, după verificările de la Neamţ

Marţi, 23 Noiembrie 2010 (15:55:09)

Ministrul de Interne, Traian Igaş, a anunţat, marţi, că a solicitat eliberarea din funcţie a secretarului de stat, Dan Fătuloiu, şi a şefului Poliţiei Române, Petre Tobă, în urma verificărilor declanşate în scandalul de la Piatra Neamţ, precum şi că şeful poliţiei nemţene, Aurelian Şoric, şi-a depus demisia.

"În urma analizei evenimentelor din ultimele zile de la Piatra Neamţ, am demarat verificări, iar în urma acestor verificări, astăzi (marţi-n.r.), am prezentat primului-ministru propunerea de eliberare din funcţie pentru secretarul de stat Dan Valentin Fătuloiu şi pentru chestorul Petre Tobă, şeful Poliţiei Române. Cererea a fost acceptată de primul-ministru", adeclarat, marţi, ministrul Administraţiei şi Internelor Traian Igaş.

Totodată, Traian Igaş a spus că aşteaptă ca acei şefi de post, care afirmau că-şi dau demisiile dacă Aurelian Şoric va fi demis din funcţia de şef al IPJ Neamţ, "să se ţină de cuvânt" şi să demisioneze.

"Şeful IPJ Neamţ Aurelian Şoric a cerut eliberarea sa din funcţie, cerere care a fost acceptată. Mă aştept acum ca acei şefi de post de la Neamţ, care spuneau că îşi vor da demisia, dacă pleacă Şoric să facă şi ei acelaşi lucru", a adăugat Igaş.

Traian Igaş a subliniat că ia soluţii echilibrate, precizând că a venit la Ministerul Administraţiei şi Internelor să facă ordine, "nu să stea cu mâinile încrucişate".

"Sun un şef echilibrat şi voi lua decizii echilibrate (...). Am venit în acest minister să fac ordine, n-o să stau cu mâinile încrucişate. Sunt la început de drum, am început un proces de reformă pe care îl voi continua, împreună cu cei numiţi astăzi", a mai spus Traian Igaş.

Ministrul a anunţat că Liviu Popa, şeful Direcţiei Generale Anticorupţie din MAI, va prelua postul de şef al Poliţiei Române, în locul lui Petre Tobă, iar Ioan Dascălu, ataşat de afaceri interne la Ambasada României de la Londra, pe cel al secretarului de stat în MAI, în locul lui Dan Fătuloiu.

Scandalul de la Neamţ a izbucnit după ce, în 14 noiembrie, Gheorghiţă Mararu, lider al lumii interlope nemţene, a fost asasinat într-o cafenea din Piatra Neamţ de Cristian Chilat. Imediat după incident, presa a relevat legătura dintre victimă, familia acesteia şi şeful IPJ Neamţ, Aurelian Vasea Şoric.

În 16 noiembrie, comisarul şef Aurelian Şoric, declara, într-o conferinţă de presă, referitor la acuzaţiile potrivit cărora ar avea legături cu gruparea Mararu, că nu a avut nicio legătură cu familia Mararu, susţinând, cu ochii înlăcrimaţi, că presa îşi bate joc de familia lui.

"Nu am nicio legătură cu familia Mararu. Am avut o relaţie cât se poate de firească. De ce este interlop (n.r. - Gheorghiţă Mararu) pentru că dădea bani la oameni şi le lua camără? Sunt procurori care dau bani", a spus Şoric, într-o conferinţă de presă, la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Neamţ.

Presa locală a relata că şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ ar fi chiar vecin cu familia Mararu, de la care a cumpărat terenul de casă. Totodată, presa locală a scris că soţia lui Şoric, care este notar, ar fi parafat, în beneficiul unor presupuşi membri ai lumii interlope.

Aurelian Şoric a negat orice legătură cu gruparea Mararu, spunând că informaţiile în acest sens sunt răutăcioase.

Pe fondul scandalului de la Neamţ, secretarul de stat Dan Fătuloiu i-a dat ultimatum ministrului Traian Igaş, cerându-i, în 16 noiembrie, să-l demită pe şeful Poliţiei Române, Petre Tobă.

În 19 noiembrie, Dan Fătuloiu a fost "momeala" unor mituitori, în schimbul unei mite în valoare de un milion de euro, secretarul de stat ar fi trebuit să rezolve 48 de dosare penale deschise pe numele omului de afaceri gălăţean, Cătălin Chelu, şi ai apropiaţilor acestuia. În urma unui flagrant delict, organizat după denunţurile lui Dan Fătuloiu şi ale fiului acsetuia, Alexandru, procurorii anticorupţie au reţinut patru persoane, printre care şi Chelu. Ulterior, cei patru au fost arestaţi.

Luni, Dan Fătuloiu a lansat o serie de acuzaţii la adresa unor colegi, ţinta atacurilor sale fiind, însă, Petre Tobă.

Astfel, ministrul de Interne a anunţat marţi înlocuirea din funcţie a celor doi chestori. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Igaş: Am cerut eliberarea din funcţie a lui Fătuloiu şi Tobă, după verificările de la Neamţ.
 Vizualizări articol: 566 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Igaş: Am cerut eliberarea din funcţie a lui Fătuloiu şi Tobă, după verificările de la Neamţ0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei