Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 nov 2010 - Anul XV, nr. 276 (4567)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Hărdău: Raportul Legii educaţiei naţionale promovează interese de grup şi de week-end

Marţi, 23 Noiembrie 2010 (17:07:09)

Preşedintele Comisiei de Învăţământ din Senat, Mihail Hărdău, consideră că raportul Legii educaţiei promovează "interese de grup şi de week-end" şi că se încearcă "promovarea legii prin minciună", după ce s-a prezentat în BP al Senatului un raport ce are în subsidiar un proces-verbal "falsificat".

Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi, de Hărdău, senatorul PDL refuză să participe la promovarea unei "acţiuni politice care alterează principiile fundamentale ale Legii educaţiei naţionale", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Raportul Legii educaţiei naţionale promovează interese de grup şi de week-end. Constat că se încearcă promovarea Legii educaţiei prin minciună, prezentându-se în Biroul Permanent al Senatului un raport pe proiectul de lege ce are în subsidiar un proces verbal falsificat. (...) Refuz să particip la promovarea unei acţiuni politice care alterează principiile fundamentale ale Legii educaţiei naţionale", a arătat Mihail Hărdău.

El a precizat că, în conformitate cu decizia luată luni în Biroul Permanent al Senatului, raportul Legii educaţiei naţionale elaborat de cei şase senatori ai opoziţiei a fost retransmis la Comisia pentru Învăţământ în vederea îndeplinirii tuturor procedurile regulamentare.

"În calitate de preşedinte al Comisiei pentru Învăţământ, informez opinia publică asupra faptului că, împreună cu colegii senatori PDL, nu am luat parte la lucrările şedinţei de marţi pentru a nu legitima activitatea neregulamentară desfăşurată de o parte a comisiei în săptămâna precedentă. Este nefiresc ca pe durata a zece săptămâni întreaga comisie să dezbată temeinic numai 105 articole din proiectul de lege şi în decurs de trei zile să se parcurgă 226 de articole în «galopul calului», numai din dorinţa - expres politică - de a aduce un argument artificial care să influenţeze decizia Curţii Constituţionale de miercuri, 24 noiembrie, privind angajarea răspunderii Guvernului pe Legea educaţiei", se mai precizează în comunicat.

Senatorul PDL s-a întrebat cum este posibil ca în 18 noiembrie, într-o şedinţă începută abia la ora 10.00, să se discute "165 de articole" ale legii respective.

"În goana analizei, senatorii opoziţiei nu au pregetat să «corecteze» modul de alegere a rectorului şi vârsta de pensionare a cadrelor didactice", a subliniat Mihail Hărdău.

Legea educaţiei în forma adoptată de Comisia de învăţământ va fi discutată de plenul Senatului lunea viitoare, a decis, marţi, Biroul Permanent, liderii grupurilor parlamentare fiind de acord ca luni să nu se facă declaraţii politice.

Biroul Permanent al Senatului a decis, luni, ca raportul întocmit la proiectul Legii educaţiei naţionale să fie returnat Comisiei de învăţământ, urmând ca membrii acesteia să reia discuţiile la articolele adoptate în cursul zilelor de vineri, sâmbătă şi duminică.

Preşedintele Comisiei pentru învăţământ din Senat, Mihail Hărdău, preciza, luni, că nu va convoca în şedinţă această Comisie pentru finalizarea raportului la proiectul Legii educaţiei naţionale înainte de pronunţarea deciziei Curţii Constituţionale, care este aşteptată pentru miercuri.

Comisia de învăţământ a Senatului a adoptat din nou, marţi dimineaţă, în prezenţa doar a parlamentarilor opoziţiei, raportul asupra Legii educaţiei, menţinând aceleaşi articole cuprinse în raportul respins luni de Biroul Permanent. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Hărdău: Raportul Legii educaţiei naţionale promovează interese de grup şi de week-end.
 Vizualizări articol: 590 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hărdău: Raportul Legii educaţiei naţionale promovează interese de grup şi de week-end0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei