Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 nov 2010 - Anul XV, nr. 276 (4567)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pregătiri

Municipiul Suceava îmbracă haina sărbătorilor de iarnă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deşi mai este o lună până la sărbătoarea Crăciunului, municipiul Suceava se pregăteşte deja să intre în atmosfera sărbătorilor de iarnă, cu brazi împodobiţi, ghirlande luminoase şi decoraţiuni stradale cu brăduţi, steluţe şi Moşi Crăciun.

După ce, la finele săptămânii trecute, în centrul Sucevei a fost adus un brad de 14 metri, alţi doi brazi cu coroane bogate fiind amplasaţi în sensul giratoriu din Burdujeni şi în intersecţia de la Spitalul Judeţean, de ieri, municipalitatea a început să-i împodobească cu instalaţii luminoase şi decoraţiuni de sezon.

În vreme ce o echipă lucra la împodobirea bradului din Centru, alta se ocupa de montarea instalaţiilor luminoase la fântânile arteziene din oraş, prima finalizată fiind cea din parcul de lângă Policlinica Areni.

Nu au fost uitate nici decoraţiunile luminoase de pe principalele artere de circulaţie ale Sucevei, montarea lor pe stâlpii de iluminat public şi pe cei ai TPL fiind deja finalizată în proporţie de 50%.

Şeful Direcţiei Domeniului Public, Marian Andronache, a precizat că, după ce vor fi finalizate instalaţiile luminoase de la fântânile arteziene, de săptămâna viitoare vor fi amplasate pe marginea străzilor şi în principalele zone pietonale decoraţiuni de iarnă, precum brăduţi luminoşi, steluţe şi fulgi de nea luminoşi, Moş Crăciun şi renii săi.

“Din cauza restricţiilor financiare impuse de criză, anul acesta nu venim cu nimic nou în afara unor brăduţi frumoşi cu care vom orna centrul Sucevei, în jurul bradului de Crăciun, în rest, singurele achiziţii fiind cele de cabluri luminoase cu care le înlocuim pe cele din anii trecuţi care s-au ars. Chiar şi aşa, cu un buget foarte mic, facem eforturi ca oraşul să arate cât mai bine de sărbători”, a declarat Marian Andronache.

Chiar dacă pregătirile pentru sărbătorile de iarnă vor fi finalizate de săptămâna viitoare, instalaţiile luminoase din oraş şi cele din bradul de Crăciun nu vor fi aprinse pe 1 Decembrie, cum s-a procedat în ultimii ani, ci pe 5 decembrie, atunci când va fi dat startul oficial al Programului „Crăciun în Bucovina”, realizat de Consiliul Judeţean Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Municipiul Suceava îmbracă haina sărbătorilor de iarnă.
 Vizualizări articol: 1226 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.71/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.7 din 7 voturi
Municipiul Suceava îmbracă haina sărbătorilor de iarnă2.757

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ??? trimis de
(23 nov 2010, 11:35:19
Mi se pare mie sau bradul din centrul orasului e mai mic decat cel de anul trecut?laughing
1.1  RE: ??? trimis de
(23 nov 2010, 15:50:05
A intrat la apa... ca si bugetul de anu' asta.
2.   Comentariu trimis de
(23 nov 2010, 13:56:22
Orasul asta s-a transformat intr-o cocina oricum. Asteptam cu interes alegerile.
2.1  RE: Comentariu trimis de
(23 nov 2010, 15:51:26
...sau emigratihappy
3.   Bine că avem brazi şi luminiţe trimis de
(23 nov 2010, 14:39:18
Ce bine ar fi dacă mun. Suceava ar îmbraca nişte asfalt, mai ales în zona semaforului de la poliţie/spital. După ce se va topi prima zăpadă, orasul asta o să arate ca dracu' de la atâta pământ scurmat în urma lucrarilor de reabilitare a reţelelor de apă, canal etc.
4.   Comentariu trimis de
(23 nov 2010, 18:12:55
Dar oamenii cu se vor imbraca de sarbatori, Domnule Primar?
5.   Www.costyfm.blogspot.com trimis de
(23 nov 2010, 18:41:24
suntem singurul oras din lume care isi pune bradul de craciun intr-un santier.....ba avem si un primar care se lauda cu asta.....

si apropo...oare suceava cand se infrateste cu Prelipca?.......cand semnezi actele tarane de lungu?
6.   Comentariu trimis de
(23 nov 2010, 19:24:22
Deşi mai este o lună până la sărbătoarea Crăciunului, municipiul Suceava se pregăteşte deja să intre în atmosfera sărbătorilor de iarnă, cu frig in casa, malluri luminoase şi aglomertii stradale cu brăduţi, steluţe verzi de foame şi Moşi Crăciun fara burta.

După ce, la finele săptămânii trecute, în centrul Sucevei a fost adus un santier, alte doua santiere cu buldozere fiind amplasate în sensul giratoriu de la Modern şi în intersecţia de la Spitalul Judeţean, de ieri, municipalitatea a început să le împodobească cu ambulante luminoase şi gropi de sezon.

7.   Comentariu trimis de
(23 nov 2010, 20:20:36
Fratilor de ce vreti cu municipiul Suceava sa se infrateasca cu comuna Prelipca care are de 3 ori mai buna drumuri ca muncipiul Suceava cind domnul primar al urbei noastre dragi a infratit muncipiul cu Comuna din Paris !!!!!!!!
8.   Calicul e si fudul... trimis de
(24 nov 2010, 08:44:32
Sunt in Londra de 3 ani,am mai fost si-n Roma si intr-o localitate din Grecia,insa nicaieri nu am vazut atata pregatire si impopotonare de sarbatorile de iarna ca la
noi... Ani de zile,aceeasi chestie... Mare mandrie mare pt faptul ca strazile principale gem de ghirlande luminoase si alte instalatii pretentioase,in timp ce semnele de avertizare sau marcajele lipsesc in cele mai elementare locuri sau cum mai scria un omulet,dupa ce se ia zapada,o sa aveti cu ce va mandri... Primariile din strainatate au poate de 100 de ori mai multi bani la dispozitie insa am vazut ca doar cateva instalatii relativ simple sunt instalate pe strada principala si atat!!! In "Land of choice" ,cu cat sunt mai multe instalatii,cu atat e mai frumos si simti parca mai bine,faptul ca vin sarbatorile... Uitati-va in buzunare inainte de a ma contrazice,altfel imi confirmati zicala cum ca "calicul e si fudul"...
9.   Emotionant! trimis de
(26 nov 2010, 05:19:39
Sa ma uit la bradul din centrul orasului de la 2000 km departarebig grin fuck it!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei