Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 nov 2010 - Anul XV, nr. 276 (4567)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Soluţie

Locuitorii de pe strada Alexandru cel Bun scapă de coşmarul ISPA în 20 de zile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Locuitorii străzii Alexandru cel Bun, din municipiul Suceava, îşi vor putea petrece sărbătorile liniştiţi, fără şanţuri imense în faţa blocurilor şi fără mormane de pământ care să transforme strada într-o mlaştină mocirloasă, pentru că lucrările ISPA de înlocuire a conductei de canalizare vor fi finalizate până la jumătatea lunii decembrie.

Acest lucru a devenit posibil datorită inspecţiei video şi a lucrărilor de decolmatare a vechii conducte de canalizare, de către ACET, în urma cărora s-a constatat că o porţiune de aproape 100 de metri de conductă e în stare bună de funcţionare şi nu necesită să fie înlocuită.

“Vechea conductă de canalizare de pe Alexandru cel Bun a fost curăţată cu pompe de presiune şi cu un utilaj special achiziţionat pentru decolmatarea conductelor. Nu e de mirare că nu mai funcţiona bine, la ce bolovani, crengi şi deşeuri erau adunate acolo. Inspecţia video efectuată după aceea ne-a arătat că starea de funcţionare este bună şi nu necesită înlocuirea ei în totalitate”, a declarat directorul ACET, Ştefan Groza.

Concluziile inspecţiei video au fost comunicate firmei Pfeiffer, care executa lucrarea de înlocuire a conductei prin programul ISPA, iar drept urmare, de ieri, proiectul lucrării a fost modificat.

Viceprimarul Sucevei Viorel Seredenciuc a mers ieri pe teren, să verifice modul în care decizia luată a influenţat lucrările din teren. Ieri dimineaţă deja erau începute lucrările de decopertare a asfaltului ultimei porţiuni de stradă pe care trebuie înlocuită conducta de canalizare, aceasta oprindu-se cu aproximativ 20 de metri înaintea gardului cimitirului evreiesc.

Acolo, noua conductă va fi unită cu cea veche, fiind câştigat timp preţios, mai ales acum, când iarna e aproape şi lucrările ar fi rămas nefinalizate până în primăvară.

Chiar şi aşa, conducta de canalizare trebuie înlocuită pe o porţiune de aproape 50 de metri, iar cum lucrările vor fi făcute la o adâncime de şapte metri, ritmul de înaintare este de numai doi-trei metri pe zi.

Viceprimarul Sucevei a cerut firmei Pfeiffer ca în cel mult 20 de zile să finalizeze montarea noii conducte de canalizare şi joncţiunea sa cu cea veche, pentru ca apoi, în funcţie de vreme, să astupe toate şanţurile săpate şi chiar să toarne un strat de asfalt.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Locuitorii de pe strada Alexandru cel Bun scapă de coşmarul ISPA în 20 de zile.
 Vizualizări articol: 977 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Locuitorii de pe strada Alexandru cel Bun scapă de coşmarul ISPA în 20 de zile0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pe pariu ca nu? trimis de
(23 nov 2010, 15:22:43
Cu ploile care or sa inceapa de acum cred ca o sa fie gata peste cateva saptamani, in cel mai bun caz.
2.   Comentariu trimis de
(23 nov 2010, 18:57:29
E bine ca se face ceva , cu toate ca Romania o duce mai rau in Suceava se fac investitii, chiar daca treaba merge mai greu

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei