Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 nov 2010 - Anul XV, nr. 275 (4566)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Streinu-Cercel: Răcelile şi infecţiile virale nu sunt sensibile la antibiotice

Luni, 22 Noiembrie 2010 (19:05:16)

Răcelile şi infecţiile virale nu sunt sensibile la antibiotice, administrarea unor astfel de tratamente afectând flora intestinală şi generând rezistenţă la produsele utilizate greşit, a anunţat, luni, secretarul de stat Adrian Streinu-Cercel, de Ziua Europeană a Informării despre Antibiotice.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii a spus că rezistenţa la antibiotice este o problemă majoră de sănătate publică, datorată, în mare măsură, utilizării inadecvate a antibioticelor.

"Tratarea rezistenţei este foarte dificilă. Foarte multe antibiotice care nu mai sunt active trebuie reciclate, adică bolnavului nu îi va mai fi prescris antibioticul respectiv câţiva ani, până când bacteria uită de acest medicament" a explicat Adrian Streinu-Cercel.

El a precizat că, de exemplu, rezistenţa la antibiotice în cazul stafilococului auriu este de până la 50 la sută, iar la infecţia cu E.coli este de 30-40 la sută. De asemenea, şi la klebsiella pneumoniae nivelul de rezistenţă la antibiotice este foarte mare.

Adrian Streinu-Cercel a mai spus că ar fi bine ca în cazul tratamentului să fie recomandată o antibiogramă, dar este esenţial ca oamenii să nu ia singuri antibiotice pentru că au aflat că ar fi bune.

Rezultatul antibiogramei este dat în 24 de ore, dar numai în 30 la sută din cazuri sunt recomandate astfel de investigaţii, pentru că nu toate untiăţile sanitare au laboratoare care să permită această analiză.

Există în Europa un aparat care poate pune un diagnostic precis în trei ore, iar Institutul "Matei Balş" din Bucureşti va achiziţiona în curând un astfel de echipament.

Antibioticele nu mai sunt active dacă au fost folosite în boli unde nu erau necesare, bacteriile dezvoltând rezistenţă prin mutaţii.

Apariţia, selectarea şi răspândirea bacteriilor rezistente în spitale este o problemă majoră de siguranţă a pacientului. Infecţiile cu bacterii rezistente la antibiotice au ca rezultat creşterea morbidităţii şi mortalităţii, ca şi creşterea duratei de spitalizare. Mai mult, rezistenţa la antibiotice duce frecvent la întârzierea terapiei adecvate.

Terapia inadecvată sau întârziată cu antibiotice la pacienţi cu infecţii severe este asociată cu o evoluţie mai proastă a stării pacientului şi uneori cu decesul.

Utilizarea inadecvată a antibioticelor în spitale este unul dintre factorii cei mai importanţi care conduc la dezvoltarea rezistenţei la antibiotice.

În ţara noastră, cele mai frecvente infecţii cu bacterii rezistente sunt cele cu stafilococul auriu rezistent la meticilină (SARM) şi enterobacterii rezistente la cefalosporine. Aceste infecţii au avut ca rezultat creşterea numărului de zile de spitalizare, creşterea morbidităţii, mortalităţii şi costurilor.

Antibioticele sunt esenţiale pentru medicina modernă, chirurgie, transplante de organe, chimioterapia cancerului, terapie intensivă şi îngrijirea copiilor prematuri.

În întrega Europă, în fiecare an, Ziua Europeană a Informării despre Antibiotice este marcată, în jurul datei de 18 noiembrie, prin campanii naţionale privind utilizarea prudentă a antibioticelor.

În acest an, Ziua Europeană a Informării depre Antibiotice este focalizată pe promovarea utilizării prudente a antibioticelor în spitale.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Streinu-Cercel: Răcelile şi infecţiile virale nu sunt sensibile la antibiotice.
 Vizualizări articol: 508 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Streinu-Cercel: Răcelile şi infecţiile virale nu sunt sensibile la antibiotice0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei