Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 nov 2010 - Anul XV, nr. 275 (4566)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Prefectul de Neamţ a dat aviz solicitării IGPR privind eliberarea din funcţie a şefului IPJ Neamţ

Luni, 22 Noiembrie 2010 (15:58:22)

Prefectul de Neamţ, Mihai Archip, a dat aviz favorabil, luni, solicitării IGPR de eliberare din funcţie a şefului Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamţ, Aurelian Vasea Şoric, aviz care este consultativ, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Prefectul de Neamţ a declarat, luni, pentru MEDIAFAX că Inspectoratul General al Poliţiei Române i-a solicitat un aviz în privinţa unei eventuale eliberări din funcţie a şefului IPJ Neamţ, Aurelian Şoric.

"Mi s-a cerut avizul, pe care l-am dat. Este un aviz consultativ", a spus Archip.

Acesta a adăugat că avizul respectiv nu presupune o demitere iminentă a şefului IPJ Neamţ, menţionând că decizia în acest sens va aparţine ministrului Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş.

"E o acţiune premergătoare (n.r. - avizul său consultativ) luării unei decizii. Este posibil să nu fie nicio decizie", a mai spus prefectul judeţului Neamţ.

Şeful Departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică, chestor şef de poliţie Dan Valentin Fătuloiu, a propus ministrului de Interne, Traian Igaş, schimbarea din funcţie a şefului Poliţiei Neamţ, comisar-şef Aurelian Vasea Şoric, pentru management defectuos, în urma asasinatului din 14 noiembrie.

Cererea de destituire lui Şoric a venit ca urmare a faptului că presa locală a relatat că inspectorul şef Şoric ar avea o relaţie de amiciţie cu fraţii Mararu.

Comisarul Şoric ar fi achiziţionat terenul pe care şi-a construit casa de la familia Mararu, devenind astfel vecini, relata presa. Mai mult, nota presa, soţia lui Şoric, notar de profesie, ar fi autentificat contracte de vânzare-cumpărare de locuinţe, după ce localnici ar fi împrumutat bani cu camătă de la Mararu, iar pentru nu reuşeau să-şi achite datoriile îşi pierdeau bunurile.

Verificările Corpului de control al ministrului Administraţiei şi Internelor au început la Piatra Neamţ după ce şeful Poliţiei Judeţene, comisarul şef Aurelian Vasea Şoric, a fost acuzat că ar "pactiza" cu lumea interlopă.

Într-o conferinţă de presă susţinută în 16 noiembrie, Şoric a lansat acuzaţii grave asupra magistraţilor, susţinând că sunt şi procurori care dau bani cu camătă şi la adresa lucrătorilor din serviciile secrete care nu şi-au făcut treaba şi nu l-au monitorizat pe Cristian Chilat - presupusul asasin al lui Gheorghiţă Mararu, membru al lumii interlope locale.

Aurelian Şoric a susţinut, referitor la acuzaţiile potrivit cărora ar avea legături cu gruparea Mararu, că nu a avut nicio legătură cu familia Mararu spunând, cu ochii înlăcrimaţi, că presa îşi bate joc de familia sa.

"Nu am nicio legătură cu familia Mararu. Am avut o relaţie cât se poate de firească. De ce este interlop (n.r. - Gheorghiţă Mararu), pentru că dădea bani la oameni şi le lua camătă? Sunt procurori care dau bani", a spus Şoric.

Întrebat la ce rezultate se aşteaptă în urma anchetei corpului de control al MAI, Şoric s-a declarat încrezător, spunând că toate acuzaţiile la adresa lui, vehiculate de presă în ultimele zile în contextul asasinării interlopului local Mararu, au mai fost anchetate şi "s-a demonstrat că sunt false".

"Am NUP-uri neînceperi de urmărire penală-n.r.) şi rapoarte de infirmare pentru toate aspectele reclamate de oameni pe care îi şi ştiu. Sunt răutăţi ale unor oameni care nu cred că au ceva cu mine personal, ci funcţia de inspector-şef este importantă", a adăugat Şoric.

După conferinţa de presă, Aurelian Şoric a apărut la mai multe posturi de televiziune, unde a ţinut să explice că nu are nicio legătură cu fraţii Mararu, deşi a stat cu chirie într-o locuinţă a acestora, iar acum sunt vecini, că are datorii la bancă, că a fost în misiuni în Kosovo sau că a terminat Liceul de Matematică-Fizică "Costache Negruzzi" din Iaşi. El a ţinut să explice, de asemenea, în mai multe rânduri, că interlop nu înseamnă a da bani cu camătă.

Ministrul de Interne, Traian Igaş, a declarat, luni, înaintea şedinţei BPN al PDL, răspunzând unei întrebări, că ancheta la IJP Neamţ este făcută de Corpul de control al ministerului şi că "se lucrează".

Întrebat dacă a fost finalizată ancheta în cazul şefului Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Neamţ, Aurelian Şoric, a fost finalizată, Traian Igaş a răspuns: "Nu eu am făcut ancheta, ci Corpul de control, dar se lucrează, se lucrează". 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prefectul de Neamţ a dat aviz solicitării IGPR privind eliberarea din funcţie a şefului IPJ Neamţ.
 Vizualizări articol: 469 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prefectul de Neamţ a dat aviz solicitării IGPR privind eliberarea din funcţie a şefului IPJ Neamţ0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei