Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 nov 2010 - Anul XV, nr. 275 (4566)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Igaş: Îi recomand lui Fătuloiu să se abţină de la declaraţii până la finalizarea raportului

Luni, 22 Noiembrie 2010 (14:00:06)

 Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a declarat, luni, la sediul PDL, referitor la afirmaţiile secretarului de stat Dan Fătuloiu că ar fi fost trădat de colegi din minister, că îi recomandă acestuia să se abţină de la declaraţii până la finalizarea raportului intern.

Ministrul Igaş a răspuns unei întrebări din partea presei, privind afirmaţiile lui Dan Valentin Fătuloiu că ar fi fost "trădat" de "colegii de la Economic" din MAI, cărora le ceruse o hartă a clanurilor mafiote.

"Am auzit ce a declarat Dan Fătuloiu despre trădarea sa. Îi recomand să se abţină de la alte declaraţii, până la finalizarea raportului", a spus Traian Igaş.

Acesta a adăugat că, dacă Fătuloiu are impresia că a fost trădat de colegii din minister, "să spună cine sunt aceştia".

Întrebat dacă s-a gândit la o eventuală demitere a secretarului de stat Dan Fătuloiu, Traian Igaş a spus că, deocamdată, nu doreşte să facă nicio declaraţie privind acest lucru, însă este conştient de interesul prezentat faţă de acest subiect. El a subliniat că, atâta timp cât nu are un raport clar privind situaţia din MAI, nu va lua nicio decizie şi nu va face alte declaraţii, pentru că ar fi ilegal.

Ulterior, întrebat în ce ar fi constat trădarea faţă de Fătuloiu, Igaş a spus că cel chestorul şef trebuie întrebat pe această temă.

Conducerea Ministerului Administraţiei şi Internelor urmează să finalizeze, până miercuri, raportul privind situaţia din judeţul Neamţ, unde şeful IPJ Neamţ este bănuit de legături cu clanurile interlope din zonă şi de management defectuos al insituţiei pe care o conduce, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din MAI.

De asemenea, urmează să fie stabilit şi dacă un raport al Departementului Economic din MAI, cerut de secretarul de stat Fătuloiu, s-ar fi scurs din minister, ducând la tentativa de mituire a acestuia.

Numele secretarului de stat în MAI, Dan Fătuloiu, este legat de cel mai mare scandal de corupţie din Poliţie.

Dan Fătuloiu, alături de fiul său, Alexandru (administrator a şase firme-n.r.), l-a denunţat pe Cătălin Chelu că a vrut să-l mituiască, în schimbul rezolvării favorabile a celor 48 de dosare penale în care omul de afaceri este cercetat. Valoarea mitei se ridică la un milion de euro.

Omul de afaceri Cătălin Chelu a fost arestat de un judecător al Tribunalului Bucureşti, alături de Gabriel Constantinescu, Antonel Bunu şi Ştefan Badea.

Cătălin Chelu este acuzat de dare de mită şi cumpărarea influenţei în timp ce Gabriel Constantinescu, Antonel Cristi Bunu şi Ştefan Niţache Badea sunt cercetaţi de către Direcţia Naţională Anticorupţie, pentru complicitate la infracţiunea de dare de mită, în legătură cu tentativa de corupere a lui Dan Fătuloiu.

Totodată, Corpul de control al ministerului s-a deplasat, la jumătatea lunii, la Piatra Neamţ, pentru a verifica activitatea Inspectoratului de Poliţie Neamţ, în uma afirmaţiilor că şeful instituţiei ar avea legături cu clanurile mafiote din judeţ şi că nu ar fi condus în mod corespunzător inspectoratul.

Scandalul de la Neamţ a izbucnit după ce, în 14 noiembrie, Gheorghiţă Mararu, lider al lumii interlope nemţene, a fost asasinat într-o cafenea din Piatra Neamţ de Cristian Chilat. Imediat după incident, presa a relevat legătura dintre victimă, familia acesteia şi şeful IPJ Neamţ, Aurelian Vasea Şoric.

În 16 noiembrie, comisarul şef Aurelian Şoric, declara, într-o conferinţă de presă, referitor la acuzaţiile potrivit cărora ar avea legături cu gruparea Mararu, că nu a avut nicio legătură cu familia Mararu, susţinând, cu ochii înlăcrimaţi, că presa îşi bate joc de familia lui.

"Nu am nicio legătură cu familia Mararu. Am avut o relaţie cât se poate de firească. De ce este interlop (n.r. - Gheorghiţă Mararu) pentru că dădea bani la oameni şi le lua camără? Sunt procurori care dau bani", a spus Şoric, într-o conferinţă de presă, la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Neamţ.

Presa locală a relata că şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ ar fi chiar vecin cu familia Mararu, de la care a cumpărat terenul de casă. Totodată, presa locală a scris că soţia lui Şoric, care este notar, ar fi parafat acte nu tocmai legale, în beneficiul unor presupuşi membri ai lumii interlope.

Aurelian Şoric a negat orice legătură cu gruparea Mararu, spunând că informaţiile în acest sens sunt răutăcioase. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Igaş: Îi recomand lui Fătuloiu să se abţină de la declaraţii până la finalizarea raportului.
 Vizualizări articol: 384 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Igaş: Îi recomand lui Fătuloiu să se abţină de la declaraţii până la finalizarea raportului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei