Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 nov 2010 - Anul XV, nr. 275 (4566)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Hărdău: Nu convoc Comisia de învăţământ până când nu avem decizia CC

Luni, 22 Noiembrie 2010 (19:06:30)

Preşedintele Comisiei pentru învăţământ din Senat, Mihail Hărdău, a precizat, luni, pentru MEDIAFAX, că nu va convoca în şedinţă această Comisie pentru finalizarea raportului la proiectul Legii educaţiei naţionale înainte de pronunţarea deciziei Curţii Constituţionale.

"Aştept decizia Curţii Constituţionale. Mi se pare nefiresc ca într-o săptămână să facă o lege pe care nu am au vrut să o facă în trei luni de zile. Este impardonabil", a spus senatorul PDL.

El a spus că nu va convoca în şedinţă această comisie, în pofida deciziei Biroului permanent al Senatului.

"Nu e normal să ieşim cu o lege numai în contrapondere, ca înainte cu o zi să le putem arăta la judecătorii de la Curte, vezi Doamne, noi, la Senat am lucrat. Nu e adevărat. Să vadă Curtea Constituţională că nu s-a lucrat la comisie. S-a mimat numai lucratul la comisie", a precizat preşedintele Comisiei pentru învăţământ.

Hărdău a arătat că Biroul permanent al Senatului nu îl poate obliga să convoace şedinţa comisiei.

"Nu mă duc la comisie. Nu convoc comisia pentru că nu vreau să omologhez o chestiune care este din punctul meu de vedere o fraudă pe faţă a bunului simţ, o fraudare a legii. De fapt au trădat interesele învăţământului. Eu nu convoc, dânşii o să să se prevaleze că nu convoc eu şi vor încălca din nou regulamentul şi vor convoca", a opinat senatorul democrat-liberal.

"Vedeţi că sunt, trăiesc, sunt viu, trăiesc. Nu convoc şedinţa, chiar dacă Biroul a hotărât. Biroul nu mă poate obliga să convoc şedinţa", a ţinut să precizeze senatorul.

Mihail Hărdău a arătat că, iniţial, în cadrul Comisiei s-a stabilit un mod de lucru care a funcţionat perfect, respectiv adoptarea prevederilor legii prin consensul membrilor.

Biroul Permanent al Senatului a decis, luni, ca raportul întocmit la proiectul Legii educaţiei naţionale să fie returnat Comisiei de învăţământ, urmând ca membrii acesteia să reia discuţiile la articolele adoptate în cursul zilelor de vineri, sâmbătă şi duminică.

Chestorul Senatului Ioan Chelaru (PSD) a precizat că membrii Comisiei de învăţământ vor avea termen până marţi, la ora 12.45, să reanalizeze respectivele prevederi.

Senatorul PSD a adăugat că, marţi, la ora 13.00, va avea loc o nouă şedinţă a Biroului Permanent, în care va fi stabilită foaia de parcurs a acestei legi.

Chelaru a spus că, în cadrul dezbaterilor din Biroul Permanent al Senatului, o parte dintre senatori a apreciat că această comisie "a lucrat mult mai mult decât trebuie, fără aprobarea Biroului Permanent" şi a apreciat că zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, în care Comisia a lucrat peste program, neavând aprobarea Biroului Permanent, nu pot fi avute în vedere.

"După nenumărate discuţii, s-a ajuns la un compromis, apreciindu-se ca respectiva comisie să reanalizeze articolele dezbătute în cele trei zile", a declarat Chelaru.

Senatorul social-democrat a precizat că a existat şi o altă propunere, ca membrii Comisiei să reanalizeze până miercuri acest raport, apoi să fie sesizat Biroul Permanent şi să fie acordate cele trei zile necesare pentru încunoştiințarea senatorilor, astfel încât proiectul şi raportul să intre în dezbaterea plenului Senatului în cursul săptămânii viitoare.

"Sigur că toate aceste discuţii şi toate propunerile aprobate e posibil să fie reanalizate, la propunerea oricărui grup parlamentar, astăzi (n.r. - luni), în şedinţa de plen", a ţinut să precizeze Ioan Chelaru.

Cei şase senatori PSD şi PNL din Comisia pentru învăţământ au dezbătut Legea educaţiei, sâmbătă şi duminică, în absenţa reprezentanţilor PDL şi UDMR. Raportul a fost depus, luni, la Biroul Permanent al Senatului.

Pe parcursul unei şedinţe maraton care a durat aproape nouă ore, cei şase membri din opoziţie ai comisei au dezbătut, sâmbătă, majoritatea articolelor din proiectul de act normativ, până la articolul 331, ultimul al actului normativ. Duminică, ei au reluat lectura proiectului de act normativ, pentru ultimele corecturi.

Preşedintele Comisiei pentru învăţământ din Senat, Mihail Hărdău, a declarat, sâmbătă, că senatorii opoziţiei care dezbat în week-end proiectul Legii educaţiei naţionale nu au aprobare să lucreze, că aceste şedinţe se desfăşoară în afara Regulamentului şi că articolele adoptate trebuie rediscutate.

În replică, Ecaterina Andronescu, vicepreşedinte al comisiei, a declarat că dezbaterea Legii educaţiei în prezenţa opoziţiei este regulamentară, s-a desfăşurat în cvorum, ea precizând că raportul va fi înaintat, "ca orice raport", Biroului Permanent. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Hărdău: Nu convoc Comisia de învăţământ până când nu avem decizia CC.
 Vizualizări articol: 811 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hărdău: Nu convoc Comisia de învăţământ până când nu avem decizia CC0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei