Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 nov 2010 - Anul XV, nr. 275 (4566)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc cere miniştrilor să îi prezinte public pe primarii cu întârzieri în derularea contractelor UE

Luni, 22 Noiembrie 2010 (14:01:44)

 Guvernul nu va mai accepta să piardă fonduri europene din cauza comodităţii în derularea licitaţiilor, iar miniştrii vor fi obligaţi să prezinte public întârzierile înregistrate de primari, a declarat premierul Emil Boc, prezent la Ministerul Mediului pentru semnarea unor contracte de finanţare UE.

"Vom fi extrem de exigenţi de aici înainte, iar cei care nu respectă graficul de implementare a lucrărilor îşi pierd banii fără niciun fel de argumentaţie suplimentară. Nu putem pierde fonduri europene pentru că există comoditate în derularea licitaţiilor, aceste lucruri trebuie să înceteze, să intre definitiv în istorie", a spus Boc preşedinţilor de consilii judeţene şi primarilor prezenţi la ceremonia de semnare a contractelor.

El i-a avertizat că va cere miniştrilor să prezinte public zonele în care sunt înregistrate întârzieri în derularea contractelor, ceea ce va genera "consecinţe politice" pentru autorităţile locale în relaţia cu comunitatea reprezentată.

"Cer public miniştrilor să prezinte situaţia proiectelor aflate în întârziere. Va fi un anunţ public, cu consecinţe politice pe care le veţi suporta dumneavoastră în raport cu comunitatea pe care o reprezentaţi. Va fi prima formă de a vă atenţiona, a doua va fi rezilierea contractului", a avertizat Boc autorităţile locale.

Premierul le-a spus acestora că nu este cazul să fie "ofensaţi" de prezentarea publică a întârzierilor, deoarece situaţia impune o astfel de procedură.

"Poate că pentru dumneavoastră o zi de întârziere nu este nimic, dar dacă fiecare îşi va pune problema în felul acesta ţara va pierde bani europeni serioşi. Orice zi de aici înainte în afara graficului de finanţare scoate ţara în afara graficului de absorbţie a fondurilor europene", a mai spus Boc autorităţilor locale.

Reprezentanţii Ministerului Mediului au semnat, luni, contracte de finanţare a proiectelor de apă şi canalizare din judeţele Alba, Brăila, Ilfov şi regiunea Constanţa-Ialomiţa şi contractele pentru proiectele vizând sistemul de termoficare din municipiul Timişoara, şi, respectiv, managementul integrat al deşeurilor în judeţul Botoşani, în valoare totală de 554 milioane euro. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc cere miniştrilor să îi prezinte public pe primarii cu întârzieri în derularea contractelor UE.
 Vizualizări articol: 488 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc cere miniştrilor să îi prezinte public pe primarii cu întârzieri în derularea contractelor UE0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei