Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 nov 2010 - Anul XV, nr. 263 (4554)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Borbely: România are proiecte de infrastructură şi mediu de 9 miliarde euro pentru Strategia Dunării

Luni, 8 Noiembrie 2010 (16:49:11)

România are proiecte de infrastructură şi mediu de aproximativ nouă miliarde euro în bazinele Dunării şi Tisei, pentru ca Strategia Dunării să nu rămână doar pe hârtie, ci să fie "umplută de conţinut" în colaborare şi cu ţările riverane, a declarat, luni, ministrul Mediului, Laslo Borbely.

"Degeaba finalizăm o Strategie a Dunării dacă nu concepem noi, statele riverane, cele din Uniunea Europeană şi cele care încă nu sunt membre ale Uniunii Europene o strategie prin care să umplem de conţinut. Suntem şi noi realişti, că regulile din Uniunea Europeană pot fi schimbate până în 2014, dar din 2014 până în 2021 va trebui ca pe lângă alte strategii, cu Marea Baltică sau cu altele, să fim foarte activi. Noi avem proiecte de aproape nouă miliarde de euro propuse pe Bazinul Dunării, pe Bazinul Tisei, dar şi pe infrastructură şi pe mediu", a spus Borbely.

Potrivit ministrului Mediului, România a realizat un calcul pe diferite componente de mediu, navigaţie, transport pentru aplicarea Strategiei.

"Sunt unele reţineri în ceea ce priveşte navigaţia, de exemplu, din partea ungară şi din partea austriacă, în legătură cu unele lucrări care trebuie să se facă pentru a facilita navigaţia. Aceste probleme trebuie să le discuţi în cadrul Strategiei şi este foarte important că ea să devină oficială în primăvara anului 2011. Noi avem obligaţia să creăm cadrul necesar pentru a avea proiecte concrete. Până în 2014, putem să utilizăm bani din cooperare transfontalieră, din ceea ce ţine de managementul Dunării", a spus ministrul.

Referitor la Delta Dunării, Borbely a arătat că România este interesată să atragă câţi mai mulţi bani europeni, atât pentru protejarea mediului, cât şi pentru dezvoltarea turismului, apreciind că altfel strategia va rămâne "numai pe hârtie".

Summit-ul Dunării reuneşte, luni, la Bucureşti, 22 de delegaţii reprezentând şefi de guverne din cele 14 state din bazinul Dunării, Comisia Europeană, reprezentanţi ai celor şase landuri riverane din Germania şi Austria, primăria oraşului Ulm din Germania şi Polonia, în calitate de observator.

În discursul susţinut la conferinţă, premierul Emil Boc a afirmat că Strategia Dunării este programată să fie aplicată începând cu prima jumătate a anului viitor, în comun cu statele din regiune şi Comisia Europeană, dar este nevoie de proiecte concrete, precum realizarea unei reţele de autostrăzi, trenuri de mare viteză şi curse aeriene. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Borbely: România are proiecte de infrastructură şi mediu de 9 miliarde euro pentru Strategia Dunării.
 Vizualizări articol: 479 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Borbely: România are proiecte de infrastructură şi mediu de 9 miliarde euro pentru Strategia Dunării0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei