Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 nov 2010 - Anul XV, nr. 263 (4554)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Dosar penal

Omul de afaceri Ilie Niţă, acuzat că a furat coşul de fum de la o grădiniţă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Omul de afaceri Ilie Niţă (53 de ani), administratorul societăţii de construcţii SC Nil Construct, este cercetat de poliţie, pentru furtul unui coş de fum de la o grădiniţă din comuna Udeşti.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, fapta s-a petrecut sâmbătă dimineaţă, 6 noiembrie a.c., atunci când Niţă ar fi venit însoţit de mai mulţi muncitori de la firma sa şi, cu ajutorul unei macarale şi al unui camion, au demontat coşul de fum de la centrala termică a grădiniţei din Udeşti, luând, totodată, şi mai multe componente de la instalaţia din camera centralei.

Poliţiştii din Udeşti au reuşit să ajungă din urmă şi să tragă pe dreapta automacaraua şi camionul în cauză.

Şoferii acestora, Lăurică J. (53 de ani), din comuna Zvoriştea, şi Viorel J. (56 de ani), din comuna Volovăţ, au fost duşi la postul de poliţie din Udeşti, pentru audieri, iar aceştia au declarat că au fost angajaţi de societatea comercială a lui Ilie Niţă, pentru a efectua încărcarea şi transportul bunurilor pe ruta Udeşti-Suceava, fără să aibă la cunoştinţă despre faptul că săvârşesc o ilegalitate.

Şi patronul Nil Construct a fost invitat la sediul postului de poliţie din Udeşti, pentru a da lămuriri cu privire la cele întâmplate, însă – se arată în comunicatul poliţiei – Ilie Niţă a refuzat şi a părăsit zona cu autoturismul pe care îl conducea.

 

Dosar penal pentru furt calificat

Potrivit Biroului de Presă al IPJ Suceava, între Primăria Udeşti şi SC Nil Construct există un contract de achiziţii bunuri şi efectuare lucrări, privind realizarea obiectivului - Grădiniţă cu program normal Udeşti.

Între reprezentanţii primăriei şi firma administrată de Ilie Niţă au apărut unele neînţelegeri, fapt pentru care primarul şi consilierii locali au decis să rezilieze contractul cu SC Nil Construct, ca urmare a nerespectării termenelor privind finalizarea lucrării.

IPJ Suceava a anunţat că bunurile reclamate ca fiind sustrase, bunuri în valoare de circa 15.000 de lei, au fost recuperate şi predate reprezentanţilor Primăriei comunei Udeşti.

„În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat”, precizează poliţia.

 

„Nu e prima oară când face aşa, a mai furat odată uşile şi geamurile de la grădiniţă”

Potrivit primarului comunei Udeşti, Savel Viorel Botezatu, contractul încheiat cu SC Nil Construct pentru construcţia grădiniţei, la care sunt înscrişi aproximativ 150 de copii, datează din 2007, iar termenul pentru finalizarea lucrărilor era de două luni şi jumătate.

Pentru că, la un moment dat, potrivit edilului, contractul în valoare de circa 5,8 miliarde de lei vechi nu a mai fost finanţat de autorităţile de la Bucureşti, lucrările au stagnat, iar construcţia a început să se degradeze.

Pentru că adresele trimise la instituţiile statului, inclusiv la Guvern, au rămas fără răspuns, atunci, explică primarul Botezatu, Consiliul Local Udeşti a decis să asigure finanţarea din bugetul primăriei.

„El (n.r. - Ilie Niţă) motiva că avea de primit o datorie de 500 de milioane de lei vechi, am preluat finanţarea, am făcut o comisie de recepţie, am discutat cu el şi i-am dat acei bani, cu condiţia să termine execuţia până pe 13 septembrie a.c.”, a afirmat primarul.

Savel Viorel Botezatu a declarat că Ilie Niţă a supraevaluat anumite costuri şi, prin devize exagerate şi acte adiţionale, a mai cerut administraţiei locale alte 1,3 miliarde de lei vechi, pentru lucrări care în mod normal, susţine primarul din Udeşti, nu ar fi însumat mai mult de 200 de milioane de lei vechi.

„Încerca să-mi forţeze mâna. I-am dat numeroase termene, dar până la urmă am ajuns la concluzia că trebuie să reziliem contractul cu societatea dumnealui. Pentru ce-mi cerea domnul Niţă 1,3 miliarde de lei vechi, am făcut contract cu o altă firmă care, pentru aceleaşi lucrări, ne-a cerut 180 de milioane de lei vechi. Nu e prima oară când face aşa, el a mai furat odată uşile şi geamurile de la grădiniţă”, a completat primarul Botezatu, susţinând că Ilie Niţă şi-a primit aproape în întregime banii pentru care a licitat, în 2007, construcţia grădiniţei din Udeşti.

În cursul zilei de ieri, am încercat să-l contactăm de mai multe ori pe Ilie Niţă, pentru a afla şi punctul său de vedere în legătură cu acest scandal, însă telefonul acestuia era închis.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Omul de afaceri Ilie Niţă, acuzat că a furat coşul de fum de la o grădiniţă.
 Vizualizări articol: 4158 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.11/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.1 din 9 voturi
Omul de afaceri Ilie Niţă, acuzat că a furat coşul de fum de la o grădiniţă4.159

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Furt? trimis de
( 8 nov 2010, 12:13:37
Greu de estimat din acest articol daca este furt sau nu. Eu iti montez tie o usa dar tu-mi platesti doar 80% din ea si refuzi sa-mi platesti restul. Eu vin sa-ti iau clanta pe care o evaluez la 20% din valoarea usii. Eu am furat sau tu ai incercat sa ma inseli? Numai un judecator cu actele in fata poate decide.
2.   Foarte tare frate trimis de
( 8 nov 2010, 12:46:21
Domnul primar, Savel Viorel Botezatu, trebuia sa faca o mica licitatie pentru lucrarile de la gradinita, avand in vedere ca fondurile sunt din bani publici. Sau nu sunt ... ? Poate se sesizeaza si alte organe in legatura cu problema. Ca sa fie incadrat ca furt ar trebui sa primarul sa prezinte niste acte ceva; la fel si firma.
3.   De cand au dreptate primarii? trimis de
( 8 nov 2010, 12:50:05
ba da cine nu stie ca primarii sunt cei mai neseriosi clienti si sunt mii de firme care au zeci de miliarde de recuperat de ani de zile de la astia.cu ce sa-si plateasca firmele datoriile si salariile,cu bani de acasa?in locul lui nita luam si usile si geamurile din primarie.
4.   Furt.. trimis de
( 8 nov 2010, 14:54:51
Conform legii strambe din Romania este furt. A furat un hot de la alt hot mai mare ,cand nu s-au mai inteles la cascaval. Sunt convins ca Nita a virat cota parte primarului drept comision pentru acordarea lucrarii . Cele mai mari hotii, spalari de bani si cheltuiri ale banului public FARA ROST se fac la stat . Iar primariile sunt campioane la treaba asta. Contractele se dau pe spranceana ,in functie de cat da comision fiecare constructor. In control vine din 4 in 4 ani Curtea de Conturi ,care ia si ea spaga ,da un avertisment primarului si pleaca fericita . Hotie de la A la Z .
5.   Cacamaca trimis de
( 8 nov 2010, 21:23:51
zice-ti merci ca nu a iesit primar ca fura si furnalul de la mall)))))))))) ,,, ma voi astia de la monitorul de rahat,,, alte subiecte mai palpitante nu aveti???//daca era PDL-IST va tremura condeiul in mana,,, cacacioasilor
5.1  RE: Cacamaca trimis de
( 8 nov 2010, 22:00:20
Bine punctat. Mai Monitorule mailaughing))) Ziarul concurent tocmai a prins-o la furat pastile pe Cristina Iordachel membra de baza a PDL si presedinta casei de asigurari de sanatate Suceava. Voi nu ati scos nici o consoana. Se dadea mare si tare editorul vostru sef ca nu este obedient PDLului in campanie. Daca nu sunteti portocalii atunci prezentati si hotii din PDL nu doar realizarile lui Flutur.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei